10 SFATURI UTILE PENTRU PREPARAREA CLĂTITELOR PERFECTE – FINE ȘI DELICIOASE! - Retete Usoare

10 SFATURI UTILE PENTRU PREPARAREA CLĂTITELOR PERFECTE – FINE ȘI DELICIOASE!

Clătitele sunt unul dintre cele mai populare deserturi din întreaga lume. Unii le preferă cu umplutură de pește sau icre, alții le oferă celor dragi posibilitatea să-și aleagă umplutura după plac: dulceață, brânză, carne, ciuperci, terci de hrișcă, varză sau ouă fierte tăiate bucăți mici.

Umplutura e foarte importantă, dar și clătitele contează. V-am pregătit câteva sfaturi simple cum să obțineți clătite fragede, moi și pufoase!

10 sfaturi pentru clătite perfecte

1.Pregătiți clătitele pe bază de lapte sau pe bază de zer. Puteți face clătite și cu apă fiartă, doar că nu vor fi la fel de subțiri și gustoase.

2.Temperatura ingredientelor. Recunoașteți, ați dat vreodată atenție acestui detaliu? La sigur că nu! Toate ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei.

3.2 ouă la 1l de lapte. Dacă folosiți mai multe ouă, clătitele devin tari și seamănă cu cauciucul. Mai întâi, bateți ușor ouăle, după care adăugați câte puțin lapte, sare și zahăr.

4.Întotdeauna cerneți făina. Este un pas obligatoriu. Astfel făina se îmbogățește cu oxigen și obțineți clătite pufoase.

5.Ulei în loc de bicarbonat de sodiu și praf de copt. Anume uleiul îndeplinește funcțiile prafului de copt. Pe lângă asta, acest tip de aluat îl puteți prăji pe tigaia fără ulei.

6.Lăsați aluatul să se odihnească. Nu trebuie să faceți nimic deosebit. Doar lăsați-l la o parte pentru 15-20 de minute. Glutenul va avea timp să absoarbă umezeala și să se umfle. Iar clătitele vor fi pufoase și foarte fine.

7.Când adăugați apa clocotită. Timp de aceste 20 de minute, aluatul se îngroașă. Iată momentul când trebuie dizolvat cu puțină apă fierbinte.

8.Cumpărați o tigaie aparte. Ar fi bine să aveți o tigaie doar pentru clătite. Cineva cumpără tigaie grea, din fontă și cu pereți groși. Această alegere e una perfectă. Tigăile antiaderente moderne sunt subțiri și nu plac tuturor gospodinelor. Alegerea depinde de preferințe și deprindere.

9.Întoarceți clătitele corect. Țineți tigaia în mâna stângă, turnați aluatul în jet subțire și imediat începeţi să rotiţi tigaia în aşa fel încât aluatul să se distribuie uniform pe toată suprafaţa tigăii. Când toată suprafața aluatului se usucă, desprindeți marginile cu o spatulă și întoarceți clătita pe cealaltă parte.

10.Acoperiți cu un capac. Așezați clătitele una peste alta și acoperiți-le cu un capac, până când o prăjiți pe următoarea. Astfel aluatul va fi mai moale și mai fin.

Posibil că aceste sfaturi deja vă sunt cunoscute. Noi vom fi bucuroși să completați această listă cu trucuri care vă sunt de folos: cum amestecați aluatul, cum prăjiți clătitele, care sunt umpluturile dumneavoastră preferate.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

loading...