3 modalități de multiplicare a cartofilor de sămânță! - Retete Usoare

3 modalități de multiplicare a cartofilor de sămânță!

1.Multiplicarea prin părți cu ochi

Trebuie să separați tuberculii astfel încât pe fiecare parte să fie câte un ochi. Tăiați cartofii preventiv, cu cel puțin 5 zile înainte de a-i sădi. În acest timp, suprafața tăiată se usucă, iar în ochi apar muguri. Temperatura potrivită în care se recomandă să păstrați cartofii până la plantare este de 8-10°C.

2.Multiplicarea prin muguri

Această metodă se bucură de succes printer agricultori. Este perfectă pentru multiplicarea rapidă a soiurilor noi. Este vorba de răsadul cartofilor, dar care nu se obține din semințe, dar puțin altfel. Pentru început, este necesar să plasați cartoful în substrat umed (puteți folosi rumeguș sau turbă), apoi să așteptați 5-7 zile, până când mugurii germinează și dau rădăcini. Este necesar să urmăriți ca substratul să nu se usuce, iar rădăcinile să nu crească prea mari. Când rădăcinile ating lungimea de 5-6 cm, acestea sunt separate de tubercul și sunt plantate ca răsaduri obișnuite. După 3-4 săptămâni, răsadul de cartof deja poate fi plantat în grădină.

3.Multiplicarea prin lăstari

Această metodă se deosebește de cea anterioară, prin faptul că mugurii nu se taie, ci se lasă pe tubercul până răsadul este gata pentru plantare. Cartofii pentru răsad trebuie așezați în lăzi, acoperiți cu un strat de turbă sau sol ușor și trebuie stropiți. Dacă sunt păstrați la temperatura camerei, atunci lăstarii ar trebui să apară deja peste 8-9 zile. Peste 1 lună, aceștia sunt separați de tubercul și sunt plantați împreună cu grămada de pământ. Pâna în acel moment, puieții ar trebui să aibă deja un sistem radicular ramificat, din această cauză rădăcinile nu se vor deteriora tare. Tuberculii pot fi din nou puși în lăzi și acoperiți cu pământ pentru a obține următorul lot de lăstari.

loading...