3 rețete de băuturi recomandate femeilor – consumați-le zilnic! - Retete Usoare

3 rețete de băuturi recomandate femeilor – consumați-le zilnic!

Rețeta 1

Apa caldă cu lămâie vă ajută să scăpați de kilogramele în plus, elimină toxinele din organism, îmbunătățește imunitatea, starea tenului și a digestiei. Lămâia poate influența hormonul responsabil de starea de foame și sațietate – leptina. Dacă acesta este dezechilibrat, organismul începe să acumuleze depozite de grăsime.

Rețeta este simplă: stoarceți zeama din ½ de lămâie, turnați peste ea apă clocotită (250 ml), lăsați amestecul să se răcorească și îl beți pe tot odată. Este foarte bine să începeți ziua cu o astfel de băutură.

Rețeta 2

Ceai din frunze de zmeur, care reglează sistemul reproductiv feminin. Ele întăresc uterul, astfel menstruația, nașterea și menopauza decurg mai ușor. Acest ceai este un energizant extraordinar și poate înlocui cafeaua. Beți câte 3 cești pe zi și fonul hormonal va fi în ordine.

Rețeta nu este complicată: turnați 200 ml de apă clocotită peste 1 lingură de frunze de zmeur (pot fi și uscate) și lăsați la infuzat pentru 10 minute. Nu se recomandă să-l beți înainte de somn, mai bine dimineața și pe parcursul zilei.

Rețeta 3

Lapte cu turmeric – una din cele mai cunoscute rețeta din medicina ayurvedică. I se mai spune și ”laptele de aur”. Această băutură echilibrează toți hormonii, întărește sistemul imunitar, îmbunătățește digestia, tratează răceala.

Rețeta: adăugați ½ linguriță de turmeric în 200 ml de lapte fierbinte. Puteți îndulci băutura cu miere, după gust. Se recomandă să o consumați înainte de culcare.

Fiți sănătoși alături de cei dragi!

loading...