7 moduri de a întrebuința sarea în gospodărie! - Retete Usoare

7 moduri de a întrebuința sarea în gospodărie!

Timp de secole, sarea a fost unul dintre cele mai scumpe condimente, au fost cazuri când a fost folosită ca un atu important în timpul războaielor. Sarea îmogățea regate întregi. Iar acum, după toate “succesele” sale, ea pur și simplu se găsește în fiecare casă. Știm despre proprietățile sării, în special sarea de himalaya și sarea iodată. Dar, tot sarea ne poate fi de mare ajutor în gospodărie. Iată câteva probleme pe care le poate rezolva cu ușurință.

Curățarea articolelor din metal și melchior

Preparați un amestec de făină, sare și oțet. Ștergeți articolele cu această soluție și ele vor străluci, ca noi.

Ouă sparte

Știm cu toții cât de greu este să strângem un ou spart de jos. Sarea vă vine în ajutor. Presărați-o peste ou și așteptați doar câteva minute, albușul și gălbenușul o vor absorbi rapid și vă rămâne doar să ștergeți cu un prosop de hârtie.

Burete pentru spălat vase

Puneți buretele pentru spălat vase în apă cu sare, dacă doriți să-l dezinfectați. Apoi îl scurgeți și îl uscați.

Pete pe canapea

Lichidul vărsat pe covor sau canapea îl puteți înlătura cu sare. Amestecați sarea cu 2-3 linguri de oțet, frecați pata cu această soluție și așteptați, pata va dispărea.

Țevi înfundate

Ca să curățați țevile înfundate, în special cele din bucătărie, puneți în ele sare și turnați apă clocotită, iar peste câteva secunde veți vedea că murdăria a fost îndepărtată și apa curge ușor.

Cuptorul

Ați gătit pește și cuptorul miroase? Ce să faceți? Cum să eliminați mirosul neplăcut? Vă ajută sarea cu scorțișoară. Presărați acest amestec în cuptor și porniți-l. Peste câteva minute după ce se încălzește, dispare orice miros.

Urme de ceai și cafea pe cești

Urmele de la ceai și cafea, rămase în interiorul ceștilor, cu timpul e imposibil să le curățați. Totuși este o ieșire! Frecați ceștile cu sare înainte de a le spăla și ele iarăși vor străluci!