7 SECRETE PENTRU O CREMĂ DE FRIȘCĂ PERFECTĂ! - Retete Usoare

7 SECRETE PENTRU O CREMĂ DE FRIȘCĂ PERFECTĂ!

Cum se face corect frișca din smântână, de ce se taie frișca, ce trebuie să adăugăm, ca să obținem o cremă densă? Și întrebările pot continua.

Credeți că cofetarii cumpără o altfel de smântână pentru frișcă? Nu, ei doar cunosc aceste 7 secrete, care întotdeauna funcționează. Acum și dumneavoastră veți prepara orice cremă fără probleme. Luați un vas, un mixer, zahăr și smântână. Iar peste 10 minute deja veți putea unge blaturile cu cremă.

1.Cumpărați frișcă de origine animală. Calitatea celei vegetale este departe de frișca tradițională. Este un înlocuitor cu ulei de cocos sau palmier cu diverși aditivi pentru culoare și aromă.

2.Alegeți smântână cu conținut corect de grăsime. Smântâna pentru frișcă cu 33% grăsime este potrivită. Puteți cumpăra și smântână cu conținut de grăsimi de 35% sau 38%, important să nu fie mai mic de 33%.

3.Temperatura smântânei trebuie să fie de 4-5°С. Dacă e mai joasă, dați smântâna la frigider pentru cel puțin 12 ore.

4.Bateți smântâna la viteză medie. Trebuie bătută timp de 10 minute. Totul depinde de viteza mixerului și calitatea smântânei.

5.Zahărul și gelatina se adaugă în frișca deja bătută, nu la început, cum se practică de obicei. Gelatina trebuie înmuiată și e necesar să așteptați până se umflă. Încălziți-o pentru ca granulele să se dizolve complet. Lăsați compoziția să răcească, apoi o puteți încorpora în frișca bătută.

6.Diluați smântâna pentru frișcă cu lapte integral sau cu apă filtrată în caz că smântâna e de casă. Proporțiile sunt următoarele: 275 ml de smântână la 110 ml de lichid.

7.Toate ustensilele folosite trebuie să fie reci. Iată de ce ar fi bine să le dați la frigider (vasul și paletele mixerului) înainte de a începe să bateți frișca.

Nu uitați să vă ajutați prietenele.

loading...