Alimentele care ajută glanda tiroidă să funcționeze bine! - Retete Usoare

Alimentele care ajută glanda tiroidă să funcționeze bine!

1.Mere

Consumul de mere protejează glanda tiroidă de formarea celulelor canceroase. Este foarte important să mâncați uneori fructul întreg, adică cu coajă și semințe. Semințele de mere sunt deosebit de valoroase pentru că conțin până la 15% de ulei gras și iod, precum și vitamina B17 (asigură prevenirea cancerului).

2.Curmale japoneze (kaki)

Curmalele japoneze conțin iod, magneziu, sodiu, fier, vitamina A, C și P. Iodul participă la sinteza glandei tiroide și influențează metabolismul. Deci, delectați-vă cât mai des cu deserturi cu curmale japoneze.

3.Laminaria (alge marine)

Pe lângă o cantitate mare de iod, conține, de asemenea, aproximativ 40 de vitamine și elemente care sunt necesare pentru buna funcționare a glandei tiroide.

4.Fructe de mare

Datorită conținutului ridicat de iod, precum și de zinc, vitamina B12 și alte microelemente, ele întăresc bine glanda tiroidă. Chiar și în formă conservată, carnea de crab, creveții și midiile își păstrează proprietățile utile.

5.Pește roșu

Conține aminoacidul tirozină, necesar pentru sinteza hormonilor tiroidieni și este o sursă de acizi grași omega-3 folositori, extrem de importanți pentru buna funcționare a glandei tiroide.

6.Afine

Afinele sunt fructele de pădure cu un conținut record de antioxidanți. Îmbunătățește funcția tiroidiană, normalizează sinteza hormonilor.

7.Spanac

Caratenoizii vegetali, care se conțin în spanac în cantități mari, influențează pozitiv funționarea glandei tiroide.

8.Nuci

Nucile activează funcția glandei tiroide și determină o mai bună absorbție a iodului de către organism. Pentru un efect mai bun, se recomandă să le mâncați cu miere. Mărunțiți în mojar miezul a 3-4 nuci și adăugați 1 lingură de miere. Consumați amestecul dimineața pe stomcaul gol timp de 7-14 zile.

Introduceți în meniu cât mai des posibil alimentele enumerate mai sus și nu veți recurge la tratamentul glandei tiroide. Nu uitați, specialiștii recomandă să ”hrăniți” glanda tiroidă seara – astfel beneficiul va fi maximal.

Fiți sănătoși alături de cei dragi!