ALUAT NEDOSPIT PENTRU PATEURI DELICIOASE. REȚETA, PE CARE FIECARE GOSPODINĂ TREBUIE SĂ O CUNOASCĂ! URMAȚI REȚETA PAS CU PAS! (FOTO) - Retete Usoare

ALUAT NEDOSPIT PENTRU PATEURI DELICIOASE. REȚETA, PE CARE FIECARE GOSPODINĂ TREBUIE SĂ O CUNOASCĂ! URMAȚI REȚETA PAS CU PAS! (FOTO)

Această rețetă de aluat este potrivită pentru cei care nu se prea „înțeleg” cu aluatul dospit sau pur și simplu se tem să-l pregătească. Aluatul pregătit pe bază de chefir seamănă cu cel dospit și este potrivit pentru pateurile și turtițele prăjite, care sunt nemaipomenit de gustoase cât sunt fierbinți. Acest tip de aluat se prepară foarte ușor, iar rezultatul final este excelent!

INGREDIENTE:

-2-2.5 pahare de făină (375 g);

-un pahar de chefir/iaurt sau lapte bătut (250 ml);

-2 linguri de ulei de floarea-soarelui;

-2/3 linguriță de bicarbonat de sodiu;

-2 lingurițe de zahăr;

-½ linguriță de sare.

MOD DE PREPARARE:

1.Încălziți puțin chefirul (aveți grijă să nu-l încălziți prea tare). Adăugați zahărul, sarea și uleiul în el. Amestecați foarte bine. Nu adăugați bicarbonatul de sodiu!!!

2.Încorporați treptat făina în compoziția lichidă. Trebuie să obțineți un aluat elastic și moale (ca să nu iasă prea dens, făina se adaugă treptat, în porții mici). Dacă va fi prea dens, aluatul nu va mai avea bulele de aer, care îi oferă gustul și textura deosebită.

3.Principalul pas din prepararea aluatului respectiv este adăugarea bicarbonatului de sodiu, care joacă rolul agentului de afânare. Divizați bicarbonatul de sodiu în 3 părți.

4.Presărați masa cu făină și întindeți aluatul într-un blat cu grosimea de 1 cm. Presărați-i toată suprafața cu 1/3 din cantitatea totală de bicarbonat de sodiu, răspândindu-o uniform.

5.Apoi împăturiți blatul în trei straturi. Mai întâi îndoiți una dintre treimile laterale ale blatului, acoperindu-o apoi cu cealaltă. După aceasta împăturiți-l încă o dată în trei.

Veți obține un asemenea pachețel:

6.Întindeți încă o dată aluatul într-un blat cu grosimea de 1 cm. Presărați-l cu încă o treime din bicarbonatul de sodiu și împăturiți-l în mod similar.

7.Repetați pașii precedenți încă o dată. Drept rezultat, trebuie să întindeți, să presărați cu bicarbonat de sodiu și să împăturiți aluatul de 3 ori. Treptat aluatul devine tot mai pufos și mai poros.

8.Aluatul este gata! Acoperiți-l cu folie alimentară sau cu un oarecare vas și lăsați-l să se odihnească și să crească timp de 40 minute.

Priviți cât este de aspectuos pe secțiune:

9.Cât timp aluatul se odihnește, pregătiți umplutura pentru pateuri. Apoi modelați-le și prăjiți-le în ulei încins. Pentru ca pateurile să fie pufoase, nu trebuie să presați foarte mult aluatul, ci să-l tratați cu grijă și delicatețe.

Acestea sunt pateurile cu gem, pe care noi le-am pregătit! Gătiți cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

loading...