Beneficiile incredibile ale fructelor de kiwi - rezultatele organismului dacă le veți consuma în fiecare zi! - Retete Usoare

Beneficiile incredibile ale fructelor de kiwi – rezultatele organismului dacă le veți consuma în fiecare zi!

Compoziție, calorii și valoare energetică

Greutatea medie a kiwiului este de 100 g. Cea mai mare parte a fructului constă din apă – 84%. De asemenea, în el se conțin proteine (aproximativ 1%), grăsimi (mai puțin de 1%) și carbohidrați (aproximativ 10%). Acest fruct are puține calorii. Valoarea energetică a unui kiwi mediu este de 48 kcal. Kiwiul este o sursă minunată de fibre alimentare. În plus, fructul mai conține acid nicotinic și diferite zaharide.

Kiwiul este bogat în vitamine, și anume: C, A, B1, B2, PP, B6, B12, E, K1 (fitomenadion), D și beta-caroten. Acest fruct conține o mulțime de fibre, potasiu, calciu, magneziu, pectină, fosfor, mangan, fier, zinc, antioxidanți, aminoacizi, acizi de fructe, proteină ​​vegetală actinidin, flavonoide, acizi organici. Kiwiul conține enzima actinină, care descompune proteinele. Aceasta ajută la dizolvarea proteinelor, normalizarea nivelului de coagulabilitate a sângelui, influențează pozitiv tractul gastro-intestinal. În kiwi se conțin mulți antioxidanți, mai ales în coajă. Kiwiul poate fi mâncat cu coajă, dar numai după ce o curățați bine de firele de păr.

Kiwiul poate elimina excesul de sare din organism, un lucru util pentru amatorii de mâncare sărată. 2 kiwi medii asigură 1/4 din necesarul de acid folic pentru organismul nostru. Piridoxină conține mai puțină – 4% din doza zilnică. Această vitamină este necesară gravidelor, mamelor care alăptează, precum și copiilor și vârstnicilor.

Fructul se recomandă a fi consumat în caz de diabet zaharat, deoarece are un indice glicemic scăzut și este, în același timp, un produs delicios. Acesta conține zahăr natural, dar într-o cantitate, ce se încadrează în limite, deci nu încalcă procesele metabolice ale carbohidraților și este chiar, într-o anumită măsură, de folos diabeticilor.

Beneficiile kiwiului în lupta contra kilogramelor în plus

Conținutul redus de calorii al acest fruct, prezența fermenților de descompunere a grăsimilor și enzimele ajută foarte mult în lupta cu greutatea. Nutriționiștii au observat de mult timp că kiwiul este o sursă excelentă de fibre vegetale. Semințele mici și negre, conțin o mulțime de fibre insolubile, care ajută la normalizarea digestiei în timpul unei diete și reduce timpul de trecere al scaunului prin tractul digestiv. Kiwiul are un slab efect laxativ.

Fibrele alimentare solubile, care la fel se conține în acest fruct, absorb ușor apa, creând în stomac volumul necesar pentru a suprima pofta de mâncare.

Datorită faptului că kiwiul ajută la normalizarea digestiei, nutriționiștii recomandă să fie mâncat după mâncare. Kiwiul previne greutatea la stomac, și, de asemenea, ajută rinichii. Se consideră că fructul contribuie la eliminarea excesului de lichid din organism.

Există chiar și o dietă pe bază de kiwi. Ideea principală a dietei este consumul de alimente cu conținut scăzut de calorii și obligatoriu câte 5 kiwi pe zi. Unii specialiști recomandă să faceți regulat cure de descărcare cu kiwi. Pentru aceasta, trebuie să consumați aproximativ 1 kg de fructe pe parcursul întregii zile. Puteți bea numai apă plată.

Întărește sitemul imunitar

Fructul conține vitamina C în cantități mari. De aceea, în sezonul rece și în perioadele epidemiologice, se recomandă să mâncați câte 1-2 kiwi pe zi, pentru a crește imunitatea și a proteja organismul de microorganismele patogene. Pe lângă proprietatea sa principală, acidul ascorbic participă la procesele metabolice, protejează celulele organismului de daune, efectele dăunătoare ale radicalilor liberi, întinerește organismul și previne procesul de îmbătrânire prematură.

Kiwi în perioada de sarcină

Kiwiul este un fructe de neînlocuit pentru ca sarcina să decurgă fără probleme. Acest lucru se datorează conținutului de acid folic, atât de important în procesul de dezvoltare a fătului. Organismul feminin are nevoie de această vitamină și în perioada de planificare a sarcinii. Mai mult, folatul este necesar oricărei persoane pentru procesul de formare, dezvoltare și maturare a celulelor sanguine, creșterea celulelor sănătoase, funcționarea sistemului nervos central și cortexul cerebral.

Normalizarea sistemului cardiovascular

Kiwi conține potasiu în cantități destul de mari. Acest microelement este indispensabil pentru normalizarea activității inimii, pentru întărirea pereților vaselor sangvine și pentru reglarea tensiunii arteriale. În plus, potasiul elimină excesul de lichid din organism, prevenind edemul.

Hematopoieza

Kiwiul conține mult fier, care este necesar pentru procesele de hematopoieză și pentru reglarea hemoglobinei în sânge. Medicii recomandă fructul persoanelor care suferă de anemie sau au suferit pierderi semnificative de sânge. Pe lângă toate, kiwiul conține un element unic – actinidina, care reglează metabolismul proteinelor, precum și normalizează coagulabilitatea sângelui. Fructul previne formarea cheagurilor de sânge, dizolvând activ grăsimile,  care pot bloca arterele.

Pentru curățarea rinichilor

Kiwiul are proprietatea de a elimina excesul de sare din organism, ceea ce îmbunătățește foarte mult funcționarea rinichilor. Fructele reprezintă o profilaxie a formării de pietre și nisip în rinichi, reduc riscul de apariție a nefritei și a pielonefritei. Pe lângă faptul că previne urolitiaza, fructul împiedică formarea de pietre în vezica biliară.

Pentru frumusețe

Fructul exotic reglează pigmentarea părului, prevenind astfel apariția părului alb. Cantitatea mare de zinc, ce se conține în kiwi, întărește unghiile și firele de păr. Fructul este necesar pentru sănătatea tenului, îmbunătățește culoarea și starea generală, previne îmbătrânirea, datorită vitaminelor A și E ce le conține. Substanța reglementează, de asemenea, producerea de hormoni sexuali.

Normalizarea tractului gastro-intestinal

Fructul, consumat după mesele principale, influențează pozitiv tractul gastro-intestinal. Multe persoane îl folosesc în mâncare pentru a înlătura arsurile la stomac. Kiwiul are un efect profilactic împotriva greutății la stomac și apariția eructării.

Este util pentru sistemul nervos central

Medicii recomandă să mâncăm cel puțin un fruct pentru a scăpa de depresii și nevroze. Kiwiul vindecă stresul și previne tulburările de somn. Fructele sunt recomandate sportivilor, deoarece kiwiul este o sursă naturală de forță și energiei, acționează ca un stimulant.

Profilaxia bolilor oncologice

Datorită concentrației de beta-caroten și de acid ascorbic în compoziția sa, kiwiul produce o profilaxie eficientă de dezvoltare a tumorilor maligne. În plus, în acest fruct se găsește o combinație rară de vitamine B6 și B9, care permite organismului să asimileze rapid substanțele nutritive și să le păstreze proprietățile anti-cancer.

Fiți sănătoși alături de cei dragi!