BUTURUGĂ SFĂRÂMICIOASĂ- OASPEȚII RÂDEAU DE DENUMIRE ÎNSĂ L-AU MÂNCAT PÂNĂ LA ULTIMA BUCĂȚICĂ! - Retete Usoare

BUTURUGĂ SFĂRÂMICIOASĂ- OASPEȚII RÂDEAU DE DENUMIRE ÎNSĂ L-AU MÂNCAT PÂNĂ LA ULTIMA BUCĂȚICĂ!

Atenție, creează dependență!

Acest tort se aseamănă cu desertul „colibă mănăstirescă”, diferența este că micile rulade vor fi tăiate bucățele. Astfel veți avea un tort delicat, moderat de dulce, pufos și sănătos!

Ingrediente:

-1,5 L smântână;

-2 ouă;

-6 pahare făină (900 g);

-300 g caise uscate;

-100 g nuci grecești;

-650 g zahăr;

-4 lingurițe praf de copt;

-300 g stafide;

-300 g prune uscate.

Mod de preparare:

1.Amestecați împreună 500g smântână, 300 g zahăr, ouăle, adăugați treptat făina și praful de copt. Amestecați aluatul și dați-l la frigider pentru o oră.

2.Faceți umplutura. Fructele uscate punețile în farfurii separate și turnați deasupra lor apă fierbinte, lăsați-le pentru 15 minute să se înmoaie. Apoi dați prunele prin mașina de tocat carne sau mărunțiți-le în blender, adăugați 50 g zahăr (2 linguri). Faceți același lucru cu caisele și cu stafidele.

Scoateți aluatul din frigider, împărțiți-l în 6 părți egale. Întindeți fiecare bucățică astfel ca să iasă 6 turte de aluat cu grosimea de 2-3 mm. Ungeți-le cu umplutură: 2 cu piure de prune, 2 cu piure de caise, 2 cu piure de stafide. Învârtiți-le sub formă de ruladă.

3.Aranjați micile rulade pe tava unsă cu unt. Coaceți-le la temperatura de 180° timp de 25-30 de minute, până se rumenesc.

4.Între timp, din zahărul și smântâna rămasă faceți crema.

5.Când micile rulade se răcesc puțin, tăiați-le bucățele de 3 cm. Căptușiți cu folie alimentară o formă detașabilă cu diametrul de 24-26 cm și ungeți-o cu 3 linguri de cremă. Aranjați vertical în formă un rând de bucățele de rulade apoi ungeți cu cremă, astfel mai puneți încă 2 rânduri de bucățele de rulade. Dați tortul gata la frigider pentru 8-10 ore. Decorați cu nuci fărâmițate.

Puteți să decorați și cu frișcă, cicolată rasă, cacao, nuci sau bezea de casă. Sperăm că un astfel de tort veți găti la cea mai apropiată sărbătoare!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

loading...