Cârnați de casă! Din această cantitate de ingrediente obțineți 25 de cârnați! - Retete Usoare

Cârnați de casă! Din această cantitate de ingrediente obțineți 25 de cârnați!

Rețete de cârnați sunt o mulțime și toate diferite, iar noi am ales-o pe cea mai reușită.

INGREDIENTE:
-3 kg carne de porc;

-1,5 kg carne de vită;

-3 căpățâne de usturoi;

-1 lingură de cimbru uscat;

-2 linguri de boia;

-1 lingură ardei iute de cayenne;

-1 linguriță de piper;

-sare gemă;

– ½ linguriță de piper verde;

-intestine de porc.

MOD DE PREPARARE:
1.Curățați și spălați bine intestinele. Important este să le păstrați întregi. Dizolvați într-un vas 1 lingură de sare în 300 ml de apă.

2.Tăiați carnea de porc și de vită bucăți și combinați-le într-o cratiță. Treceți carnea prin mașina de tocat. În tocătura obținută adăugați usturoiul, un praf de sare și piper, apoi turnați puțină apă cu sare. Adăugați restul condimentelor. Dacă ați ales carne cu puțină grăsime, puteți adăuga frișcă sau slănină, dată prin mașina de tocat, astfel cârnații vor fi mai suculenți. Frământați bine tocătura de carne cu mâinile și lăsați-o peste noapte.

3.Umpleți intestinele cu carne tocată. Pregătiți mașina de tocat punând în capăt tubul special de umplut cârnați. Luați un intestin și-l trageți pe tub până în capăt. Faceți un nod la capătul intestinului doar după ce ați început a umple intestinul cu carne, de altfel se va umple cu aer. Aveți grijă să nu-l umpleți prea tare, dar nici prea ușor, pentru că poate crăpa la temperaturi înalte sau rămân spații goale.

4.Dacă nu aveți tub special pentru cârnați, folosiți o sticlă PET tăiată. O puteți pune la mașina de tocat sau să umpleți intestinele manual, astfel veți putea regla densitatea umpluturii.

5.Acești cârnați îi puteți fierbe, prăji și coace sau puteți combina modurile de preparare. Orice metodă ați alege trebuie să țineți cont de o regulă, cârnații se gătesc la temperatură nu mai mare de 80°C pentru a-i păstra suculenți.

Savurați cârnații calzi sau reci cu orice garnitură vă este pe plac.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

loading...

Leave a Reply

thirteen + two =