Cașcaval pregătit în casă — mult mai calitativ și mai gustos decât cel din magazine! - Retete Usoare

Cașcaval pregătit în casă — mult mai calitativ și mai gustos decât cel din magazine!

Pregătirea cașcavalului de casă nu este dificilă. Un asemenea cașcaval poate fi dat chiar și copiilor, deoarece el nu conține aditivi aromatici și coloranți!

INGREDIENTE:

-500 g de brânză granulară grasă (cel puțin 9%);

-500 ml de lapte (cu cât mai gras, cu atât mai bine, însă eu am folosit unul obișnuit — cu 3.2% grăsime);

-50 g de unt;

-0.5 linguriță de bicarbonat de sodiu;

-un ou;

-aproximativ 0.5 linguriță de sare (sau după gust).

MOD DE PREPARARE:

1.Turnați laptele într-o cratiță lată.

2.Adăugați brânza și începeți să amestecați cu o lingură sau spatulă de lemn, ca să nu se lipească de fund. După ce laptele dă în clocot, continuați să fierbeți brânza în el încă aproximativ 10-15 minute, la foc mic, ca să nu se lipească de cratiță.

3.Apoi treceți amestecul printr-o strecurătoare (cu cât mai măruntă, cu atât mai bine). Dacă strecurătoarea dumneavoastră are găuri mari, acoperiți-o cu câteva straturi de tifon.

4.Așteptați până se va scurge tot zerul. Între timp topiți untul într-o cratiță și amestecați-l cu oul și bicarbonatul de sodiu. Când aceste ingrediente s-au umflat suficient, adăugați brânza fiartă și strecurată.

5.Opăriți compoziția obținută aproximativ 5 minute, la foc mic, amestecând continuu. Dacă va începe să se lipească tare de cratiță, puteți adăuga puțin zer. Așa am procedat și eu. Când cașcavalul va căpăta o nuanță gingașă de galben (brânza se combină foarte bine cu oul, bicarbonatul de sodiu și untul), îl puteți lua de pe foc.

6.Apoi transferați-l într-o formă, pe care o puteți tapeta în prealabil cu tifon (cașcavalul se va dezlipi mai ușor de pereții ei) sau într-o strecurătoare.

7.Dați cașcavalul la frigider.

8.Peste câteva ore cașcavalul de casă va fi gata. Îl puteți tăia și așeza pe tartine. El nu iese foarte sărat. De aceea, dacă iubiți mâncarea mai sărată, adăugați o linguriță de sare sau chiar mai mult.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!