Celebrul nutriționist Henri Chenot ne imploră să luăm în considerație nevoile organismului nostru și să excludem această băutură din meniu... - Retete Usoare

Celebrul nutriționist Henri Chenot ne imploră să luăm în considerație nevoile organismului nostru și să excludem această băutură din meniu…

Henri Chenot este „starul rock” printre nutriționiștii contemporani. De mai mulți ani numele lui este discutat de cei care se străduiesc să aibă grijă de siluetă și să urmeze un stil sănătos de viață. Nutriționistul a scris o mulțime de cărți nemaipomenit de folositoare, în care a dezvăluit esența principalelor principii ale alimentației corecte.

Henri Chenot a fondat chiar și un sanatoriu, numit „Henri Chenot Espace”, care este periodic vizitat de numeroase persoane publice. În cadrul acestei instituții pacienții sunt învățați să se alimenteze corect și, ceea ce este cel mai important, să meargă la toaletă.

Convingerile celebrului nutriționist se află în contradicție cu numeroase tendințe noi din lumea dietelor de slăbire. Însă zâmbetele de pe fețele pacienților sănătoși și slabi (fără kilograme în plus) reprezintă cel mai important argument în favoarea tehnicilor lui Henri Chenot.

PRINCIPIILE ALIMENTAȚIEI CORECTE

Creând meniul, mulți nutriționiști contemporani uită de un factor foarte important: vârsta persoanei. Aparent, metabolismul se modifică o dată la 7 ani. Anume acest aspect trebuie luat în considerație în primul rând!

Henri Chenot neagă prezența unui unic sistem corect de slăbire. Există doar o anumită carcasă, în jurul căreia poate fi construit modelul individual de alimentație.

Ca să alcătuiască programul, nutriționistul trebuie să ia în considerație vârsta și starea de sănătate a pacientului. Nu există reguli universale, care vor funcționa în toate cazurile. Fiecare organism este diferit: trebuie să înțelegem acest lucru.

Pe parcursul carierei sale îndelungate domnul Chenot a elaborat un principiu, care permite împărțirea corectă a pacienților în grupuri. Ghidându-se după tipurile psihologice și posibilele probleme de sănătate, nutriționistul a distins 5 tipuri de oameni.

Henri Chenot acordă o atenție deosebită consumului de băuturi cu cafeină. El insistă asupra faptului că ziua nu trebuie începută cu cafea. Mulți oameni nu vor fi de acord cu afirmațiile lui și vor spune că există chiar și programe de detoxifiere bazate pe cafea.

Răspunsul lui Henri Chenot consumatorilor inveterați de cafea este uimitor: „Dacă omul a băut cafea cu lapte și a murit în următoarea zi, la necropsie se va descoperi cafeaua nedigerată în stomacul lui!”

În mod ideal, evident, trebuie să bem doar apă pură și caldă. Dar dacă nu vă imaginați viața fără cafea, opriți-vă alegerea la espresso sau, încă mai bine, la ristretto. Pentru ca această băutură energizantă să nu dăuneze organismului, cantitatea ei trebuie să fie mică.

De asemenea, nutriționistul insistă asupra faptului că micul dejun nu trebuie să fie consistent. Sarcina primului aport alimentar este activarea funcțiilor stomacului. Dacă mâncați prea mult chiar de dimineață, încărcați nefericitul organ pentru întreaga zi. Cea mai bună soluție pentru micul dejun este reprezentată de fructe. Prânzul trebuie început cu o salată și terminat cu carbohidrații complecși (orez sau paste). Iar la cină trebuie să vă străduiți să mâncați o supă ușoară.

Henri Chenot este foarte precaut cu consumul cărnii. El își permite să mănânce pește, carne albă și îi sfătuiește pe pacienții săi să excludă în totalitate carnea roșie din meniul lor. Nutriționistul ne recomandă să organizăm 3 zile de detoxifiere o dată pe lună.

Aparent, trei mese pe zi pentru un om, care nu are activitate fizică intensă, sunt suficiente. Dacă aveți un stil activ de viață și profesia dumneavoastră este corelată cu eforturi fizice intense, evident, trebuie să mâncați mai mult decât o persoană, care lucrează la birou.

Doar persoanele, care se culcă devreme, nu trebuie să mănânce după ora 18:00. Dacă mergeți la culcare la ora 02:00, renunțarea la mâncare după ora 18:00 poate să influențeze foarte negativ starea organismului dumneavoastră.

Întotdeauna luați în considerație nevoile organismului dumneavoastră. El vă va indica care sunt deficitele, din cauza cărora suferă și ce ar trebui să excludeți din meniu. Ocupați-vă cu sportul și fiți sănătoși! Dacă v-a plăcut acest articol, nu uitați să-l distribuiți prietenilor voștri!

Fiți sănătoși!

loading...