CHECUL CU BRÂNZĂ – ARE UN SINGUR NEAJUNS: NU VA SUPRAVIEȚUI PÂNĂ A DOUA ZI. VA DISPĂREA ÎNDATĂ DE PE FARFURIE! - Retete Usoare

CHECUL CU BRÂNZĂ – ARE UN SINGUR NEAJUNS: NU VA SUPRAVIEȚUI PÂNĂ A DOUA ZI. VA DISPĂREA ÎNDATĂ DE PE FARFURIE!

Răsfățați-vă familia cu un desert proaspăt. Checul gingaș cu brânză, cu textură umedă și aromă de frișcă, va suplimenta excelent ceaiul sau cafeaua voastră preferată. El se pregătește foarte ușor, din cele mai obișnuite ingrediente, iar rezultatul este pur și simplu extraordinar. Checul se mănâncă la fel de repede precum se pregătește. De aceea, cei dragi vă vor mai cere unul!

INGREDIENTE:

-270 g de brânză dulce cu conținut mare de grăsime;

-150 g de margarină/unt;

-250 g de zahăr;

-3 ouă;

-1 g de vanilină;

-100 g de stafide (fără sâmburi);

-10 g de praf de copt;

-300 g de făină.

MOD DE PREPARARE:

1.Bateți margarina moale (o puteți înlocui cu unt), zahărul și vanilina până la omogenizare. Adăugați brânza moale (dacă este granulată, treceți-o neapărat prin sită!) și mixați până compoziția se omogenizează.

2.Adăugați ouăle și mixați până veți obține un amestec omogen, asemănător cu crema.

3.Adăugați făina cernută împreună cu praful de copt (acesta trebuie să fie calculat pentru 500 g de făină), iar peste ea — stafidele spălate și uscate. Amestecați compoziția cu lingura sau spatula până se uniformizează. Veți obține un aluat destul de gros și lipicios.

4.Puneți aluatul în tavă. Dacă aceasta este de silicon, nu este nevoie să o ungeți cu grăsime. Tăvile obișnuite trebuie tapetate cu hârtie de copt sau unse cu margarină și pudrate cu făină. Aluatul crește mult în timpul coacerii. De aceea, umpleți tava până la maxim 2/3 din înălțimea sa.

5.Coaceți checul aproximativ 60 minute în cuptorul preîncălzit până la 160-170ºC. Verificați dacă este gata cu un bețișor de lemn, care va ieși curat din aluatul copt. Lăsați checul să se răcească în tavă. Când nu mai frige, scoateți-l și presărați-l cu zahăr pudră.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

loading...