Cimbrul — planta ideală pentru cultivarea în ghiveci, pe pervazul bucătăriei! - Retete Usoare

Cimbrul — planta ideală pentru cultivarea în ghiveci, pe pervazul bucătăriei!

Ca să creșteți această plantă aromată în condiții casnice, nu trebuie să vă cheltuiți banii pe răsaduri, care, apropo, sunt destul de dificil de găsit. Este mult mai simplu să utilizați semințele în acest scop. Cimbrul semănat în ghiveci va crește foarte bine pe un balcon însorit și, de asemenea, pe pervaz, dacă-i veți asigura un regim regulat de aerisire.

Tufa de cimbru se caracterizează printr-un sistem rădăcinos mic, ceea ce îl transformă în condimentul ideal pentru cultivarea în casă. Cimbrul de pe pervaz vă va oferi plăcere și în plan estetic. Florile lui vă vor bucura privirea, iar aroma lor delicată — mirosul.

PLANUL DE ACȚIUNE:

1.Pregătiți un ghiveci mediu, cu adâncimea de 15 cm.

2.Acoperiți-i fundul cu pietricele. Este suficient un strat de 2 cm.

3.Pregătiți pământul. Amestecați-l cu vermiculit.

4.Umeziți substratul cu ajutorul unui pulverizator cu apă, după care așezați-l deasupra stratului de pietricele, semănând și semințele de cimbru în el.

5.Puneți ghiveciul într-un loc umbros până la apariția primului lăstar. Acest lucru va contribui la călirea lăstarilor și la creșterea rezistenței lor față de razele solare.

Încolțirea (germinarea) semințelor de cimbru este excelentă. De aceea, puteți să păstrați câțiva lăstari pentru cultivare, iar pe ceilalți să-i înlăturați.

Încercați să cultivați cimbrul și dacă efortul dumneavoastră se va încununa cu succes, nu veți obține doar o suplimentare excelentă a colecției dumneavoastră de plante de cameră, ci și un adevărat amestec de frumusețe și beneficii!