CLĂTITE AROMATE CU BRÂNZĂ DE VACI ÎN STIL AUSTRIAC! CEL MAI DIFICIL LUCRU ÎN ACEASTĂ REȚETĂ ESTE SĂ AȘTEPȚI MOMENTUL CÂND LE POȚI MÂNCA! - Retete Usoare

CLĂTITE AROMATE CU BRÂNZĂ DE VACI ÎN STIL AUSTRIAC! CEL MAI DIFICIL LUCRU ÎN ACEASTĂ REȚETĂ ESTE SĂ AȘTEPȚI MOMENTUL CÂND LE POȚI MÂNCA!

E posibil oare să reziști tentației de a gusta dulciurile austriece? E o întrebare retorică. Cei care au gustat torturile Sacher, Esterhazy și Linzer le este greu să revină la deserturile obișnuite. Rețetele vechi, munca intensă asupra îmbunătățirii rețetei, ideile ambițioase – toți acești factori au dus la faptul că deserturile austriece sunt cunoscute în întreaga lume. Dar în prezent, pentru a savura un desert din Viena sau Salzburg, nu este necesar să vă cumpărați bilet la avion.

Îl puteți pregăti acasă! Iar cu această rețetă detaliată e un lucru simplu. Clătitele cu brânză de vaci în stil austriac este una dintre cele mai renumite rețete ale țării europene. Clătitele sunt un fel de mâncare internațională, dar în acest mod se servesc doar în Austria. Nu vă mai gândiți la complexitatea rețetei. Petreceți o oră din timpul dumneavoastră preparând cel mai delicios desert din brânză de vaci!

INGREDIENTE:

-125 gr de făină;

-5 ouă;

-300 ml de lapte;

-1 lingură de ulei;

-1 linguriță de zahăr vanilat;

-un praf de sare;

-70 gr de unt;

-110 gr de zahăr;

-150 gr cremă de brânză;

-100 gr brânză de vaci;

-5 linguri de smântână 33%;

-75 gr de stafide;

– ½ linguriță de scorțișoară.

MOD DE PREPARARE:

1.Într-un vas adânc combinați făina, 2 ouă, 200 ml de lapte, uleiul, zahărul vanilat și sarea. Lăsați aluatul să se odihneasă timp de 30 minute.

2.Pregătiți umplutura. Mixați 50 gr de unt cu 50 gr de zahăr. Adăugați crema de brânză, brânza de vaci, 2 gălbenușuri, stafidele și smântâna. Amestecați bine ingredientele până la omogenizare.

3.Separat bateți 3 albușuri. Încorporați cu grijă compoziția de albușuri în compoziția de brânză. Amestecați ingredientele.

4.Din aluatul obținut coaceți pe tigaie clătite subțiri.

5.Așezați pe fiecare clătită câte puțină umplutură și rulați-le. Apoi tăiați-le în jumătate.

6.Luați o formă de copt adâncă. O ungeți cu unt și așezați în ea clătitele.

7.Pregătiți sosul. Bateți 100 ml de lapte cu 1 gălbenuș și 1 linguriță de zahăr. Amestecați bine și turnați sosul deasupra clătitelor.

8.Setați temperatura cuptorului la 180°С și dați forma cu clătite la cuptor pentru 30 de minute.

9.Între timp, combinați 2 linguri de zahăr cu ½ linguriță de scorțișoară. Când clătitele vor fi gata, presărați-le cu acest amestec.

Cea mai grea etapă a acestei rețete sunt cele 30 de minute care trebuie să le așteptați cât clătitele sunt în cuptor. Arată și miroase într-atât de gustos, încât dorința de a gusta desertul apare încă când turnați sosul. Dar merită să așteptați, clătitele sunt nemaipomenit de gustoase. Dacă doriți să vă răsfațați familia cu un desert austriac, nu e neapărt să mergeți în altă țară. E suficient doar să cumpărați ingredientele necesare.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

loading...

Leave a Reply

14 − four =