Conservarea legumelor: secrete importante! - Retete Usoare

Conservarea legumelor: secrete importante!

CASTRAVEȚII

1.Alegeți castraveții cu țepi negri pentru murare, iar pe cei cu țepi albi, folosiți-i în stare crudă. Cel mai bine ar fi să-i sortați după soiuri și dimensiuni.

2.Castraveții culeși dis-de-dimineață sunt cei mai potriviți pentru conservare. Puteți pur și simplu să-i spălați foarte bine și nu este necesar să-i puneți la înmuiat.

3.Castraveții cu coaja subțire și dimensiuni mici sunt mult mai gustoși.

4.Dacă au trecut mai mult de 24 ore de la culegerea castraveților, cel mai bine ar fi să-i înmuiați în apă rece pentru 3-4 ore. Astfel ei vor recupera suculența pierdută și volumul inițial.

5.Trebuie să-i așezați compact în vas, dar fără să-i presați. Acest lucru poate influența caracterul crocant a castraveților.

6.Temperatura lichidului pentru conservare nu trebuie să depășească 90°C. Altfel castraveții pot deveni moi și friabili.

7.În funcție de rețetă, pe lângă sare, în saramura pentru castraveți se adaugă ingrediente suplimentare: hrean, usturoi, mărar, frunze de coacăz negru, stejar, vișin și boabe de piper negru. Cantitatea condimentelor nu trebuie să depășească 6% din masa totală.

ROȘIILE

1.Pentru conservarea roșiilor pe termen lung sunt potrivite fructele soiurilor tardive, în diferite stadii de coacere: roșii, roz și verzi.

2.Pentru prepararea sucului sunt potrivite roșiile coapte, din soiuri mai puțin cărnoase, iar pentru marinare și murare — cele tari, cărnoase, compacte, de dimensiuni mici.

3.Condimentele și ierburile potrivite pentru roșii sunt pătrunjelul, hreanul, usturoiul, ardeiul iute, mărarul, boabele de piper negru.

ARDEII DULCI SAU IUȚI

1.Comparativ cu alte legume, în timpul murării și conservării, ardeii păstrează 50-80% din cantitatea inițială de vitamine. De aceea, valoarea acestui aliment crește în timpul iernii și începutul primăverii.

2.Pentru marinare alegeți ardei cu culoare intensă, iar pentru umplut sunt potrivite fructele puțin răscoapte. Soiurile iuți sunt folosite în calitate de condiment.

3.În conservele de ardei puteți să adăugați pătrunjel, usturoi, cuișoare și boabe de piper negru.

PĂSTRAREA CONSERVELOR DE CASĂ

1.Pivnița este considerată locul ideal pentru păstrarea conservelor. Conservele de casă pot fi păstrate maxim 2 ani. Dacă nu aveți pivniță, puteți să le depozitați în cămara din apartament. În acest caz termenul lor de valabilitate se scurtează.

2.Balconul nu este potrivit pentru păstrarea conservelor, deoarece ele pot să înghețe în timpul iernii, ceea ce influențează calitatea produselor.

3.Dacă nu planificați să murați cantități mari de legume, atunci puteți să utilizați vase de lut, ceramică și email pentru păstrarea lor.

Spor la treabă! Poftă bună!