UN CHEF ITALIAN NE-A POVESTIT CUM SE CONSERVĂ VINETELE ÎN RESTAURANTELE DIN ȚARA SA! - Retete Usoare

UN CHEF ITALIAN NE-A POVESTIT CUM SE CONSERVĂ VINETELE ÎN RESTAURANTELE DIN ȚARA SA!

Vinetele… atât de gustoase, picante și gingașe! Ele sunt preparate în diverse moduri, însă cel mai bine este să ne facem rezerve de vinete în toiul sezonului, astfel încât să ne ajungă pe toată iarna. Astăzi echipa noastră vă va povesti despre unul dintre modurile de conservare a vinetelor!

Având în vedere că această legumă este cultivată de mai multe milenii, nu se mai cunoaște cine a fost prima persoană, care mai întâi a marinat-o, iar apoi a acoperit-o cu ulei. Apropo, poate fi utilizat orice tip de ulei, însă favoritul absolut rămâne cel de măsline presat la rece.

Le puteți asezona cu orice condimente (oregano poate fi înlocuit cu mentă), însă vă recomandăm să nu renunțați la usturoi. Vinetele cu usturoi sunt un adevărat deliciu! Iar pe amatorii de picanterii îi sfătuim să adauge câte puțin ardei roșu iute în fiecare borcan.

INGREDIENTE:

-800 g de vinete;

-3 căței de usturoi;

-oregano — după gust;

-400 ml de oțet;

-600 ml de ulei de floarea-soarelui.

MOD DE PREPARARE:

1.Spălați și curățați vinetele. Tăiați-le în fâșii sau cerculețe cu grosimea de 1 cm.

2.Combinați oțetul cu apă. Puneți-le pe foc și dați-le în clocot. Apoi adăugați vinetele și fierbeți-le pe parcursul a 4 minute.

3.Transferați bucățelele fierte pe un prosop de hârtie, lăsați-le să se răcească și presărați-le cu oregano.

4.După aceasta puneți-le într-un bol și asezonați-le cu usturoiul tăiat în feliuțe subțiri. Lăsați-le puțin să se odihnească.

5.Transferați-le vinetele în borcane sterilizate (aproximativ 5 borcane de 500 ml) și acoperiți-le cu ulei. Amestecați-le cu furculița, ca să nu rămână bule de aer printre ele și lăsați-le deoparte pe parcursul a câtorva ore pentru același scop — să iasă bulele de aer rămase.

6.Apoi închideți ermetic borcanele și scufundați-le în apă clocotindă pentru 30 minute. Vinetele marinate sunt gata!

Deoarece această rețetă este originară din Italia, vinetele conservate în asemenea mod sunt potrivite și pentru bruschete, și pentru pizza. Un mic secret pentru cei care abia așteaptă să încerce această rețetă: folosiți oțet de vin alb și vinetele nu-și vor modifica culoarea. Distribuiți articolul prietenilor voștri și grăbiți-vă să cumpărați vinete!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

loading...

Leave a Reply

20 + twelve =