Copiuța grădinarului: tot ce trebuie să știți despre fertilizarea castraveților! - Retete Usoare

Copiuța grădinarului: tot ce trebuie să știți despre fertilizarea castraveților!

6 SFATURI PENTRU PREVENIREA TUTUROR BOLILOR CASTRAVEȚILOR!

1.După apariția lăstarilor, în faza de dezvoltare cu 3-4 frunzulițe, castraveții trebuie tratați cu soluția obținută din dizolvarea a 30 picături de iod, 20 g de săpun pentru rufe și un litru de lapte într-o găleată de apă. Stropirea cu această compoziție poate fi realizată o dată la 10 zile.

2.Înmuiați o pâine într-o găleată de apă de cu seară. Dimineața fărâmițați pâinea și adăugați un flacon mic de iod în găleata respectivă. Apoi dizolvați un litru din soluția obținută într-o găleată de apă și stropiți castraveții cu ea. Puteți să păstrați lichidul rămas într-un loc răcoros. Tratați tufele cu această soluție o dată la 2 săptămâni și atât castraveții, cât și vrejurile lor vor rămâne verzi până la toamnă.

3.Dizolvați 2 litri de zer și 150 g de zahăr într-o găleată de apă. Stropiți și udați tufele de castraveți cu soluția obținută. După această prelucrare vrejurile vor înflori încă o dată și vor rodi.

4.Puneți un borcan (700 ml) de coji de ceapă în 10 litri de apă. Aduceți amestecul până la punctul de fierbere, după care luați-l de pe foc, acoperiți-l cu un capac și lăsați-l să se odihnească timp de 12-14 ore. Strecurați soluția obținută, storcând cojile de ceapă în prealabil. Diluați-o cu apă: un litru de soluție la 4 litri de apă. Stropiți abundent vrejurile de castraveți și udați-le substratul.

5.Stropiți tufele de castraveți cu soluție de zer: un litru de zer la 5 litri de apă.

6.Reglați irigarea: este posibil ca tufele de castraveți să sufere de un deficit de apă sau apa de irigare să fie prea rece.

Spor la grădinărit!

loading...