Cultivarea căpșunilor în condiții casnice pe parcursul întregului an. Bucurați-vă de aceste fructe delicioase! - Retete Usoare

Cultivarea căpșunilor în condiții casnice pe parcursul întregului an. Bucurați-vă de aceste fructe delicioase!

Cultivarea reușită a acestor fructe delicioase poate fi realizată în condiții casnice, pe parcursul întregului an. În acest scop se alege o zonă însorită din locuință, protejată la maxim de curenții de aer. Cea mai simplă este cultivarea căpșunilor în ghivece cu volumul mai mare de 3 litri. Vasele respective trebuie să fie dotate în mod obligatoriu cu orificii pentru scurgerea apei.

Alegeți soiurile remontante sau cățărătoare pentru cultivarea în condiții casnice. Cele remontante dau roade pe parcursul întregului an, cu mici pauze de câteva săptămâni. Plantele cățărătoare dau o singură recoltă pe an. Ele se caracterizează prin faptul că formează mulți lăstari, care dau roade fără să fie înrădăcinați.

Este important să asigurați o iluminare bună a căpșunilor, ca să obțineți o recoltă bogată. Lumina zilei trebuie să dureze minim 14 ore. De aceea, plantele sunt iluminate în mod suplimentar cu lămpi cu lumină de zi, luminescente, cu vapori de sodiu sau metalo-halogen.

Ca să mențineți umiditatea optimă, este necesar să stropiți periodic plantele sau să așezați recipiente cu apă în preajma lor. Dacă este necesar să reduceți acest indice, aerisiți încăperea. Irigarea plantelor trebuie să fie moderată, preferabil prin metoda de picurare.

Spor la grădinărit!

loading...