Dacă încă frecați slănina cu sare, renunțați la această metodă și încercați una cu adevărat utilă! - Retete Usoare

Dacă încă frecați slănina cu sare, renunțați la această metodă și încercați una cu adevărat utilă!

Slănina este o gustare minunată, potrivită pentru orice ocazie. Fiecare om cunoaște acest lucru. Pe lângă excelentele calități gustative, acest aliment are și numeroase proprietăți tămăduitoare. Slănina poate fi mâncată chiar și de cei care vor să slăbească: ea contribuie la scăderea ponderală.

Noi vă vom povesti cum puteți să sărați slănina, pentru ca ea să rămână proaspătă și delicioasă. Aveți nevoie de un borcan de 3 litri și multă răbdare, ca să așteptați ziua, în care acest deliciu va fi gata.

INGREDIENTE:

-un litru de apă;

-7-8 linguri de sare;

-un kg de slănină;

-6-7 căței de usturoi;

-5-6 foi de dafin;

-5-6 boabe de ienibahar;

-7-8 boabe de piper negru.

MOD DE PREPARARE:

1.Ca să pregătiți saramura, turnați apa într-o cratiță și puneți-o pe foc. Adăugați sarea și amestecați foarte bine până la dizolvarea ei completă.

2.Aduceți saramura până la punctul de fierbere, după care luați-o de pe foc și lăsați-o să se răcească până la 30-40°C.

3.Curățați și tăiați usturoiul în feliuțe subțiri. Rupeți foile de dafin în bucățele.

4.Realizați tăieturi superficiale în bucățile de slănină și introduceți feliuțele de usturoi în ele. Puneți slănina și foile de dafin în borcanul de sticlă.

5.Puneți boabele de piper negru și ienibahar în borcan, după care umpleți-l cu saramură. Acoperiți borcanul cu o farfurioară. Puneți-l într-un loc întunecat și lăsați slănina să se săreze pe parcursul a 1-2 zile.

Dacă nu planificați să mâncați toată slănina deodată, puneți-o în congelator. Este imposibil să renunți la acest deliciu, dar nici nu este necesar, deoarece slănina conține multe substanțe folositoare pentru organism. Încercați și distribuiți această rețetă disponibilă prietenilor voștri!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

loading...