DE 100 ORI MAI BUNĂ DEC T SALAMUL! O PREPARĂM O DATĂ LA 2 LUNI ȘI NE AJUNGE PE MULT TIMP! - Retete Usoare

DE 100 ORI MAI BUNĂ DEC T SALAMUL! O PREPARĂM O DATĂ LA 2 LUNI ȘI NE AJUNGE PE MULT TIMP!

Cel mai vechi mod de preparare a cărnii se rezumă practic la absența lui. Noi ne-am obișnuit atât de mult să prăjim, să coacem și să fierbem alimentele, încât una dintre cele mai naturale metode de prelucrare — uscarea — a trecut pe ultimele poziții.

Uscarea cărnii este o metodă diversă, iar echipa noastră a hotărât să se oprească la cea mai simplă și economică variantă, care seamănă foarte mult cu prepararea gravlax-ului (pește crud și marinat) în stil franțuzesc. De fapt, astăzi vom pregăti mușchi de vită marinat în votcă și asezonat cu condimentele potrivite.

INGREDIENTE:

-un kg de mușchi de vită;

-150 ml de votcă;

-100 g de sare;

-100 g de zahăr;

-o linguriță de boabe de piper negru;

-3 linguri de ulei de floarea-soarelui.

MOD DE PREPARARE:

1.Tapetați un recipient cu o pungă deschisă de plastic. Puneți sarea, zahărul, boabele de piper negru, votca și uleiul în pungă. Amestecați marinada.

2.Introduceți bucata de carne (preferabil, fără vase și pielițe) în pungă. Tăvăliți-o prin marinadă și legați punga.

3.Puneți carnea la frigider pentru 3 zile, întorcându-o 1-2 ori pe zi, ca să se pătrundă bine cu marinadă.

4.Scoateți carnea din pungă. Nu o limpeziți cu apă, ci pur și simplu ștergeți-o cu un prosop de hârtie. Lăsați-o puțin să se usuce și savurați această gustare simplă și delicioasă!

Carnea de vită marinată poate fi păstrată o perioadă îndelungată și este la fel de gustoasă atât atunci când este abia pregătită, cât și după o perioadă mai lungă de păstrare. Această gustare este de 100 de ori mai gustoasă decât salamul! Vă recomandăm să o serviți cu sos de ouă sau sos de smântână. Încă un moment important: pe parcursul păstrării cărnii, nu uitați să o întoarceți din când în când, pentru ca ea să nu se usuce prea tare în partea de sus și să se umezească în cea de jos. Iar dumneavoastră ce rețete de uscare a cărnii cunoașteți?

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

loading...

Leave a Reply

15 − seven =