De ce grădinarii doresc ca buburuzele să le suprapopuleze grădinile și cum să le atragem? - Retete Usoare

De ce grădinarii doresc ca buburuzele să le suprapopuleze grădinile și cum să le atragem?

Grădina reprezintă o sursă minunată de legume proaspete, pe care o puteți folosi în timpul verii. De asemenea, ea vă poate oferi flori proaspete în mod gratuit. Din păcate, grădina nu oferă mâncare și plăcere doar pentru voi, ci reprezintă terenul alimentar al unei mari varietăți de insecte. Ca să combateți acești dăunători mici, puteți să cumpărați insecticide, dar majoritatea dintre ele au efecte adverse, pe care oamenii încearcă să le evite.

Puteți să pregătiți pesticide din produse naturale, dar acestea distrug atât insectele dăunătoare, cât și pe cele benefice. În loc să stropiți plantele cu diverse tipuri de otravă, puteți să utilizați cea mai bună metodă de control asupra dăunătorilor nedoriți: buburuzele. Aceste insecte prietenoase sunt adorate chiar și de copii.

DE CE BUBURUZELE SUNT UTILE ÎN ORICE GRĂDINĂ?

Buburuzele sunt minunate prin faptul că mănâncă tot felul de dăunători agricoli. Principalele lor alimente sunt afidele, păduchii, acarienii și alte insecte cu corpul moale. O buburuză poate mânca aproximativ 5000 de afide pe parcursul vieții sale. Dacă aveți suficiente buburuze în grădină, ați putea să scăpați de afide și alte insecte fără să utilizați pesticidele chimice. Având în vedere faptul că alimentația lor include și polenul, aceste insecte mici vor contribui și la polenizarea plantelor dumneavoastră.

CUM PUTEȚI SĂ ATRAGEȚI BUBURUZELE?

Dacă aveți o mulțime de afide, păduchi lânoși și țestoși, acarieni și cicade, dar nu aveți buburuze, atunci trebuie să le atrageți spre grădina dumneavoastră. Dacă toate aceste insecte sunt prezente, specialiștii spun că aveți jumătate din ceea ce își doresc buburuzele. Mai trebuie să faceți rost de polenul, care le ademenește. Buburuzele adoră polenul și forma frunzelor de angelică, crăițe, levănțică de mare, bărbișoară și coada șoricelului. De asemenea, specialiștii ne recomandă să punem vase plate cu apă prin grădină, pentru ca buburuzele să aibă ce să bea.

PLANTELE CARE ATRAG BUBURUZELE!

Specialiștii afirmă că buburuzele sunt ademenite de plantele cu petale largi, de culoare albă și galbenă. Având în vedere faptul că alimentația buburuzelor adulte constă din polen și afide, prezența plantelor lor favorite este la fel de importantă ca cea a insectelor comestibile pentru ele. Pe lângă plantele menționate mai sus, buburuzele adoră gălbenelele, chimenul, arpagicul, coriandrul, florile din genul Cosmos, mărarul, feniculul, spilcuța, usturoiul, albăstrelele, morcovii, iarba fluturilor, păpădiile și menta.

Sădiți câteva plante, care vor invita buburuzele în vizită și, dacă doriți, câteva culturi, care vor atrage insectele, pe care ele le mănâncă. Aceste măsuri ar trebui să țină insectele la distanță de plantele, pe care doriți să le protejați, adunând o mulțime de buburuze prietenoase în grădina dumneavoastră — ele vor realiza toată munca.

Spor la grădinărit!