De ce mestecăm întruna semințele de in? Aceste lucruri trebuie știute de fiecare — îndeosebi de femeile, care au depășit vârsta de 35 ani! - Retete Usoare

De ce mestecăm întruna semințele de in? Aceste lucruri trebuie știute de fiecare — îndeosebi de femeile, care au depășit vârsta de 35 ani!

PROPRIETĂȚILE SEMINȚELOR DE IN

Vom încerca să evidențiem principalele proprietăți folositoare ale semințelor de in:

1. Semințele de in au proprietăți adsorbante și curăță intestinele noastre de impurități și toxine, precum cărbunele medicinal. Ele acționează și ca laxativ slab.

2.Reduc riscul de apariție a câtorva forme de cancer: în particular, cancerul mamar și cancerul de colon.

3.Reduc tensiunea arterială și 75% din volumul plăcilor de aterom.

4.Refac microflora intestinală.

5.Îmbunătățesc starea pielii și părului.

BENEFICIILE ADUSE ORGANISMULUI FEMININ

Semințele de in sunt deosebit de folositoare pentru femeile, care au depășit vârsta de 35 ani. Ele reduc riscul de dezvoltare a cancerului mamar și ameliorează simptomele neplăcute ale instalării menopauzei. Semințele de in conțin fitoestrogeni, care contribuie la reglarea fondului hormonal al femeii și reprezintă înlocuitorii hormonilor sexuali feminini (estrogeni).

Consumul regulat al acestui produs permite reglarea ciclului menstrual și ameliorarea simptomelor apărute în perioada instalării menopauzei. Se recomandă consumul semințelor de in în perioada gravidității. Ele conțin numeroase microelemente valoroase și alte substanțe folositoare, necesare pentru dezvoltarea normală a fătului.

CUM TREBUIE LUATE?

Polizaharidele din componența învelișului semințelor de in pot lega multă apă — anume din acest motiv, în urma înmuierii semințelor în apă, se formează un fel de băutură vâscoasă, care este administrată intern în scop terapeutic.

Luați 2/3 lingură de semințe de in. Acoperiți-le de cu seară cu apă fiartă și răcită până la temperatura camerei. Dimineața, pe nemâncate, beți infuzia vâscoasă și mâncați semințele. Acest mod de utilizare permite păstrarea tuturor proprietăților folositoare ale acizilor grași Omega-3.

Nutriționiștii nu recomandă fierberea, ci infuzarea semințelor de in. Dacă sunt încălziți îndelung, acizii grași se oxidează și se transformă în peroxizi, care, dimpotrivă, sunt dăunători pentru organism și pot avea efect cancerigen.

Peste 10 minute de la consumarea semințelor de in puteți să beți primul pahar de apă din ziua respectivă. Dacă vreți să stimulați în totalitate metabolismul corpului dumneavoastră, mâncați un măr verde după 10 minute de la consumul paharului de apă. Iar peste încă 10 minute puteți să luați micul dejun cu sufletul împăcat.

CONTRAINDICAȚII ȘI REACȚII ADVERSE

1. Consumul excesiv de semințe de in și aportul hidric insuficient pot conduce la ocluzia intestinală. Semințele de in trebuie mâncate în porții mici și însoțite în mod obligatoriu de consumul de apă.

2.Dacă suferiți de litiază biliară sau urinară, pancreatită sau colecistită, trebuie să folosiți semințele de in cu multă precauție, deoarece ele au intense proprietăți coleretice.

3.După ce consumă semințele de in, unele persoane suferă de meteorism abdominal. În asemenea cazuri este necesară reducerea dozei.

Beți infuzia de semințe de in în fiecare dimineață și vă veți simți mult mai bine: se vor normaliza procesele digestive, vor dispărea kilogramele în plus, se va curăța pielea. Nu uitați: ca să obțineți un rezultat ideal, este necesar să beți aproximativ 2 litri de apă pe zi.

Fiți sănătoși, tineri și frumoși!

loading...