Eclere cu cremă de vanilie – mici delicii de efect! - Retete Usoare

Eclere cu cremă de vanilie – mici delicii de efect!

O rețetă minunată de eclere cu cremă ușoară. Pare a fi un desert complicat, dar nu este deloc așa. Preparați un desert delicios cu cremă aromată din ingrediente foarte simple și la îndemâna oricui.

INGREDIENTE:

Pentru choux:

-un praf de sare;

-1 lingură de zahăr fin;

-2 ouă;

-70 gr de făină;

-120 gr de lapte;

-40 gr de unt.

Pentru cremă de vanilie:

-25 gr de făină;

-70 gr de smântână lichidă pentru frișcă;

-2 gălbenușuri;

-50 gr de zahăr fin;

-1 păstaie de vanilie;

-275 gr de lapte.

MOD DE PREPARARE:

1.Cerneți făina. Combinați laptele, untul, zahărul și sarea. Aduceți amestecul până la punctul de fierbere.

2.Luați cratița de pe foc și încorporați făina toată odată. Puneți cratița la foc mediu până se formează o bilă de aluat. Încălziți cuptorul până la 210°C.

3.Încorporați ouăle pe rând, amestecând după fiecare. Puneți aluatul obținut într-un poș cu dui și formați choux-rile. Le coaceți timp de 15-20 minute.

4.Pregătiți crema. Puneți laptele împreună cu păstaia de vanilie într-o cratiță și îl dați în clocot. Bateți gălbenușurile cu zahăr, cât să obțineți o compoziție albicioasă, apoi încorporați făina.

5.Turnați laptele clocotit deasupra gălbenușurilor și bateți constant. Puneți amestecul într-o cratiță și îl gătiți încă 2 minute după ce începe să fiarbă. Acoperiți cu folie alimentară, care intră în contact cu crema și lăsați-o să se răcească.

6.O dați la rece (pentru aproximativ 4 ore). Bateți smântâna până obțineți frișcă cremoasă. Încorporați-o în crema de vanilie.

7.Puneți crema într-un poș cu dui și umpleți choux-rile cu crema de vanilie.

Presărați choux-rile cu zahăr pudră și serviți-le invitaților. Pentru a economisi timp, puteți pregăti creama de cu seară.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

loading...