GARNITURĂ PERFECTĂ – CRUSTA CROCANTĂ ȘI AROMATĂ! - Retete Usoare

GARNITURĂ PERFECTĂ – CRUSTA CROCANTĂ ȘI AROMATĂ!

Utilizarea cartofilor copți în calitate de garnitură este un lucru obișnuit. Dar! În urma unor manevre simple puteți transforma acest lucru obișnuit în ceva deosebit. Garnitura festivă este foarte apetisantă: la exterior — crusta crocantă și aromată, iar pe secțiune — brânza elastică.

Pentru a prepara acest deliciu, alegeți cartofi cu forma și dimensiunile egale. Astfel garnitura va fi mai aspectuoasă, dar și tuberculii se vor coace similar. Dacă nu puteți avea încredere deplină în cuptorul dumneavoastră, tapetați tava cu hârtie de copt, pentru ca apoi să nu fiți nevoiți să radeți cartofii copți de pe ea.

Se recomandă utilizarea parmezanului pentru presărarea cartofilor. În timpul prelucrării termice el se topește doar parțial. De aceea, garnitura va arăta deosebit de festiv. Dacă nu puteți face rost de parmezan, îl puteți înlocui cu oricare brânză tare, mărindu-i doar cantitatea.

INGREDIENTE:

-800 g de cartofi;

-60 ml de ulei de floarea-soarelui;

-30 g de parmezan;

-o linguriță de pătrunjel uscat;

-un praf de paprica;

-o linguriță de usturoi granulat;

-un praf de oregano;

-un praf de piper negru măcinat;

-sare — după gust;

-pătrunjel proaspăt — pentru servit.

MOD DE PREPARARE:

1.Curățați cartofii. Tăiați unul dintre flancurile longitudinale ale fiecărui tubercul, ca să-l puteți așeza în poziție verticală. Apoi realizați 3-4 tăieturi incomplete în direcție transversală. Întoarceți tuberculul și realizați același număr de tăieturi orientate perpendicular pe precedentele. Orientați-vă după poza de mai jos.

2.Așezați cartofii pregătiți pe o tavă unsă cu ulei.

3.Pregătiți dressing-ul: combinați uleiul de floarea-soarelui cu toate condimentele și sarea.

4.Asezonați cartofii cu compoziția obținută, astfel încât aceasta să pătrundă printre toate tăieturile lor.

5.Introduceți tava în cuptorul preîncălzit până la 180°C și coaceți cartofii pe parcursul a 40-50 minute. Cu 10 minute înainte de terminarea timpului de coacere, presărați cartofii cu parmezanul ras, răsfirând cu grijă feliuțele lor, pentru ca brânza să pătrundă printre ele.

6.Serviți cartofii copți, presărându-i cu pătrunjel proaspăt.

Gătiți! Bucurați-i pe apropiații și prietenii voștri! Și nu uitați să distribuiți rețetele echipei noastre în rețelele de socializare!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

loading...