Gogoși pufoase din aluat dospit. Oare cine ar putea să le refuze? - Retete Usoare

Gogoși pufoase din aluat dospit. Oare cine ar putea să le refuze?

INGREDIENTE:
-2 ouă;

-500 ml de lapte;

-125 g de unt sau margarină;

-3 linguri de zahăr (sau după gust);

-1.5 lingurițe de sare;

-11 g de drojdie uscată;

-½ pahar de apă caldă (125 ml);

-făină — se adaugă până când aluatul devine nelipicios (cel mai important este să nu exagerați pregătind astfel un aluat prea dens).

MOD DE PREPARARE:
1.Amestecați laptele cu apa. Încălziți puțin amestecul sau adăugați apa fierbinte în laptele rece.

2.Adăugați zahărul (gustați compoziția — ea trebuie să fie destul de dulce) și drojdia. Amestecați și lăsați compoziția să se odihnească timp de 15 minute, pentru ca drojdia să se activeze.

3.Apoi adăugați ouăle.

4.Adăugați sarea și untul topit și răcit. Bateți totul cu telul!

5.Încorporați treptat făină, amestecând inițial cu lingura, după care cu mâinile. Cel mai important este să nu pregătiți un aluat prea dens, îmbibat cu făină.

6.Acoperiți aluatul obținut cu un prosop curat de bucătărie și puneți-l să dospească într-un loc cald, timp de 1-1.5 ore.

7.Apoi întindeți aluatul într-un blat cu grosimea de 1 cm. Folosind o cană sau un pahar, decupați cerculețe din el. Lăsați-le să se odihnească până își vor dubla volumul.

8.Prăjiți gogoșile într-un ceaun cu ulei încins (ele trebuie să plutească în ulei, fără să se atingă de fundul ceaunului), pe ambele părți.

9.Transferați gogoșile prăjite pe prosoape de hârtie, care vor absorbi grăsimea excesivă. După aceasta așezați-le pe o farfurie și presărați-le cu zahăr pudră.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!