Grădinăriți cu înțelepciune! Economisiți timpul și spațiul, obținând și protecție de la „vecinii” folositori! - Retete Usoare

Grădinăriți cu înțelepciune! Economisiți timpul și spațiul, obținând și protecție de la „vecinii” folositori!

Există scheme verificate de plantare, care permit utilizarea întregii grădini și, pe lângă aceasta, obținerea a tocmai 4 recolte de pe un singur lot. Iată câteva variante de asemenea scheme:

CASTRAVEȚII ȘI MĂRARUL

Sădiți castraveții în 2 rânduri, lăsând o distanță de 60 cm între plante. Apoi, folosind sapa, realizați șanțuri mici între rândurile de castraveți și pe marginile parcelei. Semănați mărar în ele. Amenajarea unui lot special pentru mărar reprezintă o pierdere de timp. El se dezvoltă excelent lângă alte plante și nu ocupă mult spațiu.

VARZA ȘI RIDICHILE

În mod similar plantați varza, lăsând o distanță de 50 cm între plante. Apoi sădiți un rând de ridichi printre cele două rânduri de varză.

PLANTAREA COMBINATĂ

Săpați șanțuri foarte apropiate cu ajutorul sapei: practic la fiecare 10 cm. Semănați-le respectând următoarea ordine: morcov, ceapă, ridiche, pătrunjel, ceapă, ridiche, morcov, ceapă, ridiche, pătrunjel. Dacă lotul dumneavoastră este de aproximativ 1 m², veți obține exact 10 rânduri de semănături.

Peste o lună veți recolta ridichile și cepei îi va rămâne mai mult loc de creștere. Apoi veți culege ceapa și veți lăsa mai mult spațiu liber pentru morcov și pătrunjel, care cresc foarte bine până la sfârșitul verii.

Spor la grădinărit!

loading...