Iată cum trebuie să utilizați semințele de dovleac în scop terapeutic! Câteva rețete eficiente pentru o sănătate de fier! - Retete Usoare

Iată cum trebuie să utilizați semințele de dovleac în scop terapeutic! Câteva rețete eficiente pentru o sănătate de fier!

Utilizarea semințelor de dovleac în scop terapeutic este răspândită la multe popoare, cum ar fi cel chinez, a căror medicină populară este una dintre cele mai înțelepte și eficiente.

Semințele de dovleac constau din ulei (bogat în acizi grași mono- și polinesaturați) în proporție de 44-50% și au un conținut bogat în fibre (23-27%), proteine (37-40%), minerale (mai ales zinc, magneziu și potasiu), vitamine și alte substanțe nutritive. Ele au efect antiinflamator și pot contribui la tratamentul afecțiunilor inflamatorii renale și prostatice. Efectul lor terapeutic este mai intens, dacă sunt consumate în stare crudă și proaspete (cele sărate și prăjite nu au proprietăți tămăduitoare și valoare nutritivă) — cel mai bine este să fie înmuiate în apă peste noapte, ca să fie consumate în următoarea dimineață.

EFECTUL ANTIPARAZITAR

Pentru o doză terapeutică: este indicată consumarea a 100-150 g (pentru copii) și 200-250 g de semințe de dovleac (pentru adulți) pe nemâncate.

SIROPUL DE DOVLEAC PENTRU TRATAREA ASTMULUI, TUSEI ȘI BRONȘITEI

Ingrediente:

-60 g de semințe de dovleac;

-2 linguri de miere naturală;

-200 ml de apă potabilă;

-20 picături de tinctură de propolis.

Mod de preparare și administrare:

1.Amestecați toate ingredientele necesare cu ajutorul blenderului, până la omogenizare.

2.Luați câte o linguriță de sirop de 5 ori pe zi. El poate fi administrat copiilor cu vârsta de peste 2 ani, însă doza trebuie redusă de două ori pentru copiii cu vârstele cuprinse între 2-7 ani.

FĂINA DIN SEMINȚE DE DOVLEAC — PENTRU REDUCEREA NIVELELOR DE COLESTEROL ȘI TRIGLICERIDE, CONTROLUL DIABETULUI ZAHARAT ȘI TRATAREA CONSTIPAȚIEI

Ingrediente: semințe de dovleac.

Mod de preparare și administrare:

1.Înmuiați semințele de dovleac în apă pentru câteva ore, după care spălați-le și uscați-le la temperatura camerei.

2.Transferați semințele uscate în vasul de la blender și pasați-le până veți obține o pulbere fină.

3.Păstrați-o într-un borcan cu capac.

4.Doza zilnică recomandată este de maxim 3 linguri. O puteți adăuga în supele deja preparate, salate și deserturi.

Fiți sănătoși!