IATĂ DE CE RODIA TREBUIE M NCATĂ CU TOT CU S MBURI… FIECARE FEMEIE TREBUIE SĂ ȘTIE ACEST LUCRU! - Retete Usoare

IATĂ DE CE RODIA TREBUIE M NCATĂ CU TOT CU S MBURI… FIECARE FEMEIE TREBUIE SĂ ȘTIE ACEST LUCRU!

Rodia chiar își merită numele de fruct regal. Însă acesta nu este corelat cu „coroana” din vârful ei, ci cu faptul că, datorită compoziției sale unice și numeroaselor proprietăți folositoare, rodia este folosită pe larg în scopuri medicale. Acest fruct conține un întreg complex de vitamine și minerale, care are o influență nemaipomenită asupra organismului uman.

Aparent, sucul de rodie conține tocmai 15 aminoacizi, 6 dintre care se găsesc și în carne. De aceea, dacă ați hotărât să renunțați la produsele din carne, rodia vă poate oferi o parte din substanțele indispensabile pentru organism. Vrem să vă povestim despre proprietățile uimitoare ale fructului regal. Citiți și trageți concluziile corespunzătoare!

PROPRIETĂȚILE FOLOSITOARE ALE RODIEI

1. MENȚINE ECHILIBRUL HORMONAL

Aparent, sâmburii de rodie conțin un ulei, care restabilește echilibrul hormonal al organismului. Iar femeile ar trebui să atragă o atenție deosebită asupra acestui fruct, deoarece el ameliorează durerile menstruale, calmează durerile de cap și este benefic în timpul menopauzei.

2. JOACĂ ROLUL INSULINEI NATURALE

Rodia este foarte folositoare pentru persoanele, care suferă de diabet zaharat. Consumul a câte ½ linguriță de suc de rodie de 4 ori pe zi reduce nivelul glicemiei.

3. RIDICĂ NIVELUL SERIC DE HEMOGLOBINĂ

Persoanelor, care suferă de anemie, le este recomandat să bea câte o jumătate de pahar de suc diluat de rodie de 3 ori pe zi, cu 30 minute înainte de aportul alimentar, pe parcursul a 2 luni.

4. DEZINFECTEAZĂ CAVITATEA BUCALĂ

Decoctul din coajă de rodie ameliorează durerea și dezinfectează gâtul și gura în caz de stomatită, faringită și angină.

5. SCADE TENSIUNEA ARTERIALĂ

 

Rodia este necesară și hipertensivilor, deoarece este capabilă să reducă tensiunea arterială, fără consecințe negative pentru organism. De asemenea, acest fruct are și proprietăți calmante. Ca să vă calmați sistemul nervos, să scăpați de insomnie și anxietate, adăugați în ceaiul, pe care-l consumați, câteva membrane uscate de rodie.

6. ÎMBUNĂTĂȚEȘTE MEMORIA

 

Aparent, consumul a câte 8 g de suc de rodie pe parcursul a 4 săptămâni îmbunătățește semnificativ indicatorii memoriei verbale și vizuale.

7. REDUCE INFLAMAȚIA

 

În caz de afecțiuni renale, hepatice, articulare, oculare, auriculare și genitale, medicii recomandă utilizarea decoctului din coajă de rodie. Ca să-l pregătiți, trebuie să acoperiți 2 lingurițe de coajă mărunțită cu un pahar de apă fierbinte și să fierbeți lichidul pe parcursul a 30 minute, pe bain-marie. Apoi strecurați-l și diluați-l cu apă fierbinte. Consumați câte 50 ml din acest remediu cu 30 minute înainte de aportul alimentar, de 2-3 ori pe zi.

8. REDUCE SENZAȚIA DE FOAME

 

Un singur pahar de suc de rodie pe zi contribuie la menținerea greutății normale, datorită proprietății sale de a prelungi senzația de sațietate. Savanții afirmă că acest efect are loc datorită polifenolilor prezenți în suc, care sunt cunoscuți pentru capacitatea lor de a reduce apetitul.

9. PREVINE AFECȚIUNILE CARDIO-VASCULARE

Prezența constantă a rodiei în alimentație reduce semnificativ riscul de moarte prin afecțiuni cardio-vasculare. De asemenea, consumul a jumătate de pahar de suc de rodie de 3 ori pe zi previne infarctul miocardic acut și accidentul vascular cerebral.

Țineți minte că suntem ceea ce mâncăm. De aceea, străduiți-vă să consumați alimente corecte și folositoare. Nu uitați de faptul că chiar și cel mai sănătos și călit organism are nevoie de vitamine și minerale. Sperăm că v-am convins: rodia trebuie să ocupe un loc de cinste în meniul fiecărui om. Fiți sănătoși și distribuiți acest articol folositor prietenilor voștri!

loading...

Leave a Reply

4 × 5 =