ÎNCĂ NU ȘTIȚI CUM SE COACE CORECT RAȚA? VĂ VOM DEZVĂLUI TOATE SECRETELE ACESTUI PROCES PALPITANT! - Retete Usoare

ÎNCĂ NU ȘTIȚI CUM SE COACE CORECT RAȚA? VĂ VOM DEZVĂLUI TOATE SECRETELE ACESTUI PROCES PALPITANT!

INGREDIENTE:

-o rață;

-mere;

-portocale;

-usturoi;

-ulei de măsline;

-sare, piper negru măcinat și alte condimente.

MOD DE PREPARARE:

1.Din punctul de vedere al texturii, carnea de rață se aseamănă cu cea de vânat. De aceea, ea trebuie marinată înainte de preparare. Pregătiți marinada: combinați usturoiul pisat cu sare, piper negru măcinat, alte condimente și uleiul de măsline. Amestecați-le foarte bine, după care adăugați sucul unei portocale. Aveți grijă ca sâmburii portocalei să nu ajungă în marinadă.

2.Cât timp marinada se odihnește, trebuie să pregătiți rața pentru marinare. Spălați-o și curățați-o de măruntaie. Apoi uscați-o cu ajutorul prosoapelor de hârtie —altfel marinada nu va pătrunde în carne.

3.Frecați rața cu marinada pregătită. Înfășurați-o compact într-o pungă de plastic și dați-o la rece pentru minim 60 minute.

4.Între timp pregătiți umplutura din viscere, usturoi și mere. Tăiați viscerele de rață în bucățele, iar usturoiul — în feliuțe. Curățați merele și tăiați-le în cubulețe cu latura de 2 cm. Combinați toate aceste ingrediente și asezonați-le cu condimente după propriul dumneavoastră gust. Amestecați umplutura foarte bine.

5.Umpleți rața cu compoziția pregătită anterior. După aceasta trebuie să coaseți orificiul din pielea ei cu ață alimentară sau să-i uniți marginile cu ajutorul scobitorilor. Puneți rața în punga de plastic și lăsați-o să se marineze încă 3 ore.

6.Tapetați tava de copt cu câteva straturi de folie de aluminiu și așezați rața umplută pe ea (puteți să realizați un suport din cerculețe de portocale și să puneți rața pe el). Apoi înveliți rața în folia de aluminiu, având grijă ca folia să nu se rupă.

7.Introduceți rața în cuptorul preîncălzit până la temperatura maximă și coaceți-o timp de 30 minute. Apoi reduceți temperatura până la jumătate (foc moderat) și coaceți-o pe parcursul a aproximativ 2.5 ore.

8.După aceste 2.5 ore trebuie să înlăturați folia de aluminiu de pe suprafața raței și să o coaceți neacoperită, ca să se formeze crusta rumenă. În acest timp, la fiecare 10 minute, stropiți rața cu grăsimea adunată în tavă, ca să nu i se ardă suprafața.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

loading...