Înfigeți un trandafir într-un cartof... Ceea ce se va întâmpla peste 2 luni este pur și simplu surprinzător! - Retete Usoare

Înfigeți un trandafir într-un cartof… Ceea ce se va întâmpla peste 2 luni este pur și simplu surprinzător!

Trandafirii reprezintă un cadou universal, potrivit pentru orice sărbătoare. Bărbații cheltuiesc sume enorme de bani, ca să dăruiască flori doamnelor din viața lor, cu sau fără motiv. Însă, din păcate, floarea tăiată nu poate să trăiască veșnic. Folosind trucul, pe care-l vom prezenta în continuare, nu doar veți reuși să vă economisiți banii, ci și să dăruiți unei persoane dragi o floarea înflorită în permanență!

AVEȚI NEVOIE DE:
-un trandafir;

-un cartof;

-un burghiu;

-un ghiveci;

-pământ;

-o sticlă de plastic.

MOD DE APLICARE:
1.Alegeți trandafirul, pe care doriți să-l plantați. Îndepărtați-i toate frunzele. Apoi tăiați-i bobocul și aproximativ 3 cm din partea inferioară a tulpinii. Realizați o crestătură pe tulpină, sub un unghi de 45°.

2.Folosind burghiul, realizați o gaură în cartof, a cărei dimensiuni trebuie să corespundă cu grosimea tulpinii de trandafir, astfel încât să o puteți introduce în ea. De asemenea, gaura nu trebuie să fie prea largă, pentru ca floarea să-și poată menține poziția verticală.

3.Puneți un strat de 5 cm de pământ în ghiveci. Înfigeți cartoful în substrat, după care umpleți ghiveciul cu pământ.

4.Tăiați partea inferioară a sticlei de plastic și folosiți-o pe cea superioară, ca să acoperiți tulpina de trandafir. Astfel veți obține efectul de seră. Ca să nu turnați apa chiar peste plantă, irigați pământul din jurul sticlei de plastic.

5.Apoi trebuie să sperați că plantarea a fost reușită și că va crește un trandafir splendid. Primii muguri trebuie să apară foarte repede.

Acest truc poate fi aplicat în cazul tuturor soiurilor de trandafiri. Surprindeți-vă familia și apropiații cu asemenea cadouri minunate!

loading...