Învârtite rumene cu umplutură de mere — un deliciu rapid, sățios și foarte gustos! - Retete Usoare

Învârtite rumene cu umplutură de mere — un deliciu rapid, sățios și foarte gustos!

Învârtitele pregătite după această rețetă sunt delicioase. Ele rămân fine, aerate și moi chiar și în următoarea zi. Evident, puteți să folosiți orice umplutură pentru acest tip de coptură, însă astăzi vă propunem să o pregătiți cu mere. Dacă veți frământa aluatul în prealabil, puteți să serviți asemenea învârtite chiar și la micul dejun. Rapid, sățios și foarte gustos!

Timpul de preparare: 1 oră 45 minute.

INGREDIENTE:

-3-4 mere;

-250 ml de chefir/iaurt sau lapte bătut;

-o lingură de zahăr;

-½ linguriță de sare;

-½ linguriță de bicarbonat de sodiu;

-2 linguri de ulei de floarea-soarelui (fără miros) + pentru prăjit;

-300-400 g de făină;

-unt — după gust;

-2 linguri de suc de lămâie.

MOD DE PREPARARE:

1.Pregătiți aluatul: încălziți puțin chefirul în cuptorul cu microunde (până va deveni călduț). Adăugați zahărul, sarea, bicarbonatul de sodiu și uleiul.

2.Amestecați foarte bine și lăsați compoziția să se odihnească timp de 10 minute, pentru ca bicarbonatul de sodiu să se stingă. Veți observa cum ea va crește, datorită apariției numeroaselor bule de aer.

3.Adăugați treptat făina cernută.

4.Frământați aluatul. Acoperiți-l cu un prosop curat de bucătărie sau folie alimentară și lăsați-l să se odihnească timp de 30 minute.

5.Între timp pregătiți umplutura: dați merele prin răzătoare și stropiți-le cu sucul de lămâie, ca să nu se oxideze. Amestecați-le.

6.Înnăbușiți merele într-o tigaie pe parcursul a aproximativ 5-7 minute, până se vor înmuia, adăugând o bucățică de unt și zahăr după gust.

7.Divizați aluatul în bucățele, în funcție de dimensiunea dorită a învârtitelor. Noi l-am împărțit în 6 bucăți, însă puteți să-l divizați și în 3 sau 5 părți.

8.Presărați suprafața de lucru cu făină și întindeți fiecare bucată de aluat într-o foaie dreptunghiulară. Răspândiți puțină umplutură pe ea, lăsându-i marginile libere, după care rulați-o sub formă de rulou.

9.Lipiți capetele ruloului obținut. Întindeți-l puțin cu mâinile în direcție longitudinală și rulați-l sub formă de melc.

10.Presați învârtita cu palma.

11.Prăjiți învârtitele într-o tigaie cu puțin ulei, pe foc mic, sub capac.

12.Prăjiți-le pe ambele părți, până se vor rumeni. Ele se gătesc destul de repede. Dacă doriți, puteți să înlocuiți prăjirea pe tigaie cu gătitul în Multicooker sau coacerea în cuptor.

Sunt foarte aromate, gustoase și delicate! Vă recomandăm cu insistență să le pregătiți!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!