JULIEN ÎN BĂRCUȚE DE CARTOFI – O REȚETĂ MINUNATĂ CARE VA AVEA SUCCES INDIFERENT DE OCAZIE! - Retete Usoare

JULIEN ÎN BĂRCUȚE DE CARTOFI – O REȚETĂ MINUNATĂ CARE VA AVEA SUCCES INDIFERENT DE OCAZIE!

Julienul în bărcuțe de cartofi cu siguranță va fi pe placul tuturor. Este un fel de mâncare deosebit de gustos care poate fi servit ca atare. Îl puteți pregăti atât pentru cină, cât și pentru masa de sărbătoare. Cartofii sunt pe placul tuturor, mai ales cu o crustă crocantă de cașcaval, deci vor avea un succes garantat.

INGREDIENTE:

-5 cartofi;

-500 gr de ciuperci champignon;

-15 gr de unt;

-100 gr de ceapă;

-125 ml de frișcă lichidă;

-1½ lingură de făină;

-125 gr de cașcaval;

-sare și piper negru;

-foi de dafin;

-verdeață;

-roșii – pentru decor.

MOD DE PREPARARE:

1.Curățați cartofii și tăiați-i jumătăți. Scobiți miezul, formând astfel bărcuțele. Le puneți într-o cratiță, turnați apă, apoi adăugați foi de dafin și sare. Puneți cratița la foc, aduceți cartofii până la punctul de fierbere și îi fierbeți încă 5-7 minute. După care, scurgeți apa și scoateți cartofii pe un platou.

2.Spălați ciupercile și tăiați-le cuburi mici. Curățați ceapa de coajă și tăiați-o felii subțiri. Puneți legumele pe tigaie, adăugați ulei și sare, prăjiți-le până sunt gata.

3.Apoi adăugați untul și amestecați bine.

4.Pregătiți sosul. Puneți făina într-un vas, adăugați puțină sare și turnați frișca. Amestecați cu telul până obțineți un sos de consistența smântânei lichide.

5.Turnați sosul peste ciuperci și continuați să înăbușiți compoziția până se evaporează lichidul.

6.Tapetați tava cu hârtie de copt. Așezați cartofii și îi umpleți cu ciuperci. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la 180°C pentru 15 minute.

7.Dați cașcavalul prin răzătoarea mică. Scoateți cartofii, îi presărați cu cașcaval răzuit și îi dați din nou la cuptor pentru încă 5-10 minute.

Așezați cartofii umpluți pe platoul de servire și decorați cu felii de roșii și mărar.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

loading...