Marinada care transformă peștele într-o delicatesă în doar 90 de minute! Un adevărat record! - Retete Usoare

Marinada care transformă peștele într-o delicatesă în doar 90 de minute! Un adevărat record!

Există multe feluri de mâncare care pot fi numite cel mai bun aperitiv pentru masa festivă. Heringul sărat și macroul fac parte din aceeași categorie, dar diferă puțin. Heringul este mai tradițional, pe când macroul e mai gras și are un gust mai bogat.

Totuși, când vine vorba despre aceste tipuri de pește, apare întrebarea: când se marineză? Cu o zi, două, trei – nu! Astăzi, vom învăța cum să marinăm peștele timp de 90 minute. Aveți nevoie anume de macrou, iar restul ingredientelor se găsesc în orice bucătărie.

Ingredientul cheie este laptele, care face peștele moale. Acesta e cazul când laptele și peștele cu siguranță se vor împrieteni!

INGREDIENTE:
-2 macrouri;

-500 ml de apă;

-4 linguri de sare;

-8 boabe de piper negru;

-5 boabe de ienibahar;

-2 foi de dafin;

-coriandru – după gust;

-1 lingură de zahăr;

-1 lingură de ulei;

-1 lingură de oțet;

-100 ml de lapte.

MOD DE PREPARARE:
1.Decongelați macroul la temperatura camerei. Îl eviscerați, îi tăiați capul și îl tăiați bucăți.

2.Pregătiți marinada. Dați apa în clocot. Adăugați sare, piper negru, ienibahar, oțet, foi de dafin, coriandru și zahăr. Fierbeți marinada încă 10 minute, după care o lăsați la răcit.

3.Turnați laptele în marinadă, apoi puneți bucățile de pește. Lăsați la marinat pentru 90 de minute. După care, scurgeți sărămura.

Macroul marinat va fi foarte delicat, chiar dacă vă pare că 90 de minute este prea puțin. Peștele este slab sărat, dar dacă îl țineți mai mult în sărămură deja va fi peste măsură de sărat. Macroul se păstrează timp de 3 zile, dar un astfel de deliciu cu siguranță nu ajunge până atunci.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

loading...