MASCARPONE DE CASĂ DOAR DIN 2 INGREDIENTE ȘI ÎNCĂ 5 ALTERNATIVE SĂNĂTOASE, UȘOARE ȘI ACCESIBILE PENTRU BRÂNZA ITALIANĂ! - Retete Usoare

MASCARPONE DE CASĂ DOAR DIN 2 INGREDIENTE ȘI ÎNCĂ 5 ALTERNATIVE SĂNĂTOASE, UȘOARE ȘI ACCESIBILE PENTRU BRÂNZA ITALIANĂ!

INGREDIENTE:

-1000 ml de smântână pentru frișcă 25-30%;

-o lămâie.

MOD DE PREPARARE:

1.Turnați smântâna pentru frișcă într-o cratiță și încălziți-o până la 80-85ºC (până la apariția primilor aburi) amestecând continuu. Luați-o de pe foc. În niciun caz nu o fierbeți.

2.Stoarceți sucul de lămâie: veți avea nevoie de 3 linguri de suc.

3.Turnați sucul în smântâna încălzită, amestecând continuu. Peste câteva minute veți observa apariția unor mici particule — începe să se formeze crema de brânză. Sfat: în rețeta originală de preparare a acesteia se folosește oțetul de vin, însă el poate fi înlocuit cu suc de lămâie.

4.Lăsați amestecul să se răcească complet. În timpul acestui proces el va deveni din ce în ce mai gros.

5.Strecurați-l printr-un prosop gros din in sau bumbac: trebuie să-l strângeți și să-l legați astfel încât să rezulte un sac, în interiorul căruia să se afle crema de brânză. Sfat: multe gospodine utilizează tifonul (pliat în câteva straturi) pentru strecurat. Însă eu nu vă recomand să-l folosiți, deoarece brânza se scoate cu dificultate din el: aceasta pătrunde între firele tifonului și devine inadecvată pentru consum.

6.Apoi agățați sacul de raftul superior al frigiderului, punând sub el un vas, în care să se adune zerul.

7.Lăsați mascarpone să se strecoare aproximativ 12 ore. Cu cât îl veți strecura mai mult, cu atât consistența lui va fi mai densă. De principiu, se strecoară aproximativ un pahar de zer. Astfel, dintr-un litru de smântână pentru frișcă veți obține 570 g de mascarpone.

8.Este necesar să amestecați crema de brânză obținută, deoarece ea va fi mai lichidă în parte de jos. Și mascarpone este gata!

5 ALTERNATIVE SĂNĂTOASE, UȘOARE ȘI ACCESIBILE PENTRU BRÂNZA ITALIANĂ!

1.Ricotta degresatăpentru a o folosi ca înlocuitor, tot ce trebuie sa faceți este să o mixați puțin înainte de a o adăuga în rețeta, încât sa devină mai aerată.

2.Smântână degresatăideal puțin fermă este de asemenea un ingredient ce poate înlocui cu succes mascarpone.

3.Iaurt grecescînlocuitorul perfect pentru vestita brânză italiana.

4.Brânza de vaci degresată – similară ca și consistență cu Ricotta, poate ceva mai sfărâmicioasă.

5.O combinație de 3 lactate – amestecți crema de brânză (din aceea tartinabilă) cu smântână fermentată/de gătit și smântâna pentru frișcă, în raport de 4:2:1. Pentru cantități mai mici/mai mari, modificați sumele, păstrând raportul.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

loading...