O metodă simplă de eliminare a pesticidelor din fructe, legume și verdeață! - Retete Usoare

O metodă simplă de eliminare a pesticidelor din fructe, legume și verdeață!

În acest articol veți găsi câteva rețete simple și eficiente. Ele sunt foarte populare și utilizate de mulți oameni. De asemenea, vă vom descrie și rețeta, pe care ne-a propus-o un expert în biologie.

Din păcate, mulți oameni nu au posibilitatea să consume produse ecologice (cultivate fără utilizarea chimicalelor). Însă ei pot să minimalizeze prezența pesticidelor din legume, fructe și verdeață.

Aveți grijă de dumneavoastră, alimentați-vă corect și fiți sănătoși!

IATĂ CÂTEVA SFATURI:

1.Spălarea fructelor și legumelor sub jetul de apă nu reprezintă o metodă absolut eficientă de eliminare a reziduurilor de pesticide și de înlăturare a compușilor toxici.

2.Le puteți curăța cu o perie: frecați-le cu grijă, ca să îndepărtați impuritățile și substanțele toxice de pe suprafața lor.

3.Fructele și legumele nu trebuie spălate înainte de păstrare, deoarece astfel ele se alterează repede: umiditatea favorizează multiplicarea bacteriilor și a altor microorganisme.

4.Fructele și legumele trebuie curățate chiar înainte de a fi utilizate.

REȚETELE DE DISTRUGERE A PESTICIDELOR

1. Lămâia și oțetul

Adăugați o lingură de suc de lămâie și 2 linguri de oțet la 2 litri de apă. Puneți legumele, fructele și verdeața în această soluție cu 20-30 minute înainte de a începe prepararea salatelor sau smoothie-urilor.

2. Oțetul și sarea

Adăugați 50-70 ml de oțet de mere și 3 linguri de sare la 2 litri de apă. Amestecați foarte bine. Înmuiați fructele și legumele în soluția respectivă pe parcursul a 20 minute, după care spălați-le.

3. Bicarbonatul de sodiu

Dizolvați o lingură de bicarbonat de sodiu într-un litru de apă. Înmuiați fructele și legumele în această soluție timp de câteva minute, după care spălați-le, ca să îndepărtați bacteriile și reziduurile chimice.

4.Sfatul biologului

Sfatul, pe care vi-l propunem, a fost povestit de biologul Mauro Veglio în cadrul emisiunii televizate „Globo Reporter”.

Este un proces cu 4 etape:

1.Puneți legumele într-un bol cu apă curată și lăsați-le în apă pe parcursul a 5 minute.

2.Apoi transferați-le într-un bol cu apă și bicarbonat de sodiu (o lingură de bicarbonat de sodiu la un litru de apă). Lăsați-le în această soluție timp de 40 minute. Această etapă este cea mai importantă, deoarece, conform afirmațiilor profesorului, bicarbonatul de sodiu elimină 90% din pesticide.

3.Transferați încă o dată legumele într-un bol cu apă curată, lăsându-le în ea timp de 5 minute. Această etapă este necesară, deoarece bicarbonatul de sodiu interacționează cu oțetul și astfel își pierde proprietățile.

Profesorul Veglio a specificat: „Nu puteți să combinați bicarbonatul de sodiu cu oțetul (ca să scurtați procesul de purificare), deoarece ele interacționează și își pierd proprietățile.”

4.Puneți legumele într-un bol cu apă și oțet (o lingură de oțet la un litru de apă). Conform spuselor profesorului, sunt necesare 40 minute, pentru ca oțetul să distrugă pesticidele, pe care bicarbonatul de sodiu nu le-a eliminat.

Detoxificarea legumelor și fructelor este finalizată.

Fiți sănătoși!

loading...