PARJOALE DIN CARTOFI-O REȚETĂ FOARTE GUSTOASĂ! - Retete Usoare

PARJOALE DIN CARTOFI-O REȚETĂ FOARTE GUSTOASĂ!

Există o mulțime de variante,vă propunem să gătiți o rețetă economă și foarte gustoasă. Vă vor ieși niște pârjoale pufoase, fine și nu se vor rupe în timpul prăjitului!

Ingrediente:

-8 cartofi;

-500 g ciuperci;

-1 cățel de usturoi;

-1 ceapă;

-3 linguri făină;

-un praf de curcuma (opțional);

-piper negru după gust;

-ienibahar (opțional), după gust;

-sare, după gust.

Mod de preparare:

1.Curățați cartofii și tăiați-i rondele. Turnați apă fierbinte deasupra și puneți-i pe foc. Când dau în clocot dați focul mai încet. Fierbeți cartofii cu capac timp de 40 minute la foc mic. Sărați-i cu 10 minute înainte să se termine de fiert.

2.Tăiați mărunt ceapa și ciupercile. Puneți-le într-o tigaie cu ulei încins. Prăjiți la foc mediu până când ceapa devine moale. Înainte să fie legumele gata, adăugați usturoiul pisat, sare, ienibahar pudră.

3.Puneți umplutura într-o strecurătoare ca să se scurgă uleiul.

4.Din cartofi vărsați apa până la ultima picătură. Pisați cartofii cu zdrobitorul de cartofi (blenderul mai bine să nu îl folosiți).

5.Lăsați cartofii să se răcească puțin. Apoi adăugați făină, piper negru și curcuma (pentru culoare). Amestecați aluatul. Nu se va primi un aluat foarte elastic, important este ca să puteți crea din el o turtă mică. Dacă mai este nevoie, puteți să mai adăugați făină, totul depinde de soiul de cartofi utilizați.

6.Din mici bucăți de aluat faceți turte în mijlocul cărora puneți umplutură. Lipiți marginile și dați „pârjoalele” prin făină.

Prăjiți  în tigaia cu ulei, câte 3 minute pe fiecare parte.

Ce  apetisante se primesc, iubesc aceste delicatese. Pot fi servite cu felul principal sau pot fi servite cu o cana de lapte sau chefir. Distribuiți prietenilor voștri această rețetă economă dar totuși foarte gustoasă!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

loading...