PATEURI DESCHISE CU CARNE TOCATĂ, PREGĂTITE PE TIGAIE. ÎNCĂ O REȚETĂ EXCELENTĂ! URMAȚI REȚETA PAS CU PAS! - Retete Usoare

PATEURI DESCHISE CU CARNE TOCATĂ, PREGĂTITE PE TIGAIE. ÎNCĂ O REȚETĂ EXCELENTĂ! URMAȚI REȚETA PAS CU PAS!

Vă prezentăm o rețetă simplă, dar foarte reușită de pateuri cu carne tocată. Gustul lor este nemaipomenit! Suntem încântați de ele! Însă nu vom pierde timpul pentru a le lăuda: după ce le veți pregăti, vă veți convinge că spunem adevărul!

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

-500 g de făină c/s;

-un ou;

-250 ml de iaurt neîndulcit;

-6 g de drojdie uscată;

-o lingură de zahăr;

-o linguriță de sare;

-50 ml de apă fierbinte.

Pentru umplutură:

-500 g de carne tocată;

-2 cepe;

-piper negru măcinat — după gust;

-sare — după gust.

MOD DE PREPARARE:

1.Pregătiți aluatul: combinați toate ingredientele necesare, care trebuie să fie la temperatura camerei, într-un bol. Frământați aluatul.

2.Acoperiți vasul, în care se află aluatul, cu un capac sau folie alimentară și puneți-l într-un loc călduros, ca să dospească. Aluatul trebuie să-și mărească volumul de 1.5-2 ori. Acest proces durează aproximativ 1.5-2 ore.

3.Divizați aluatul dospit în bucățele cu greutatea de aproximativ 50-60 g. Noi am obținut 17 biluțe. Acoperiți-le cu folie alimentară și lăsați-le să crească timp de 20 minute.

4.Între timp pregătiți umplutura: amestecați carnea tocată cu ceapa mărunțită. Asezonați-le cu sare și piper negru măcinat după gust.

5.Modelați pateurile: întindeți biluțele de aluat cu mâinile, astfel încât să obțineți niște turtițe din ele. Realizați acest pas cu grijă, ca să nu afectați structura aluatului.

6.Puneți câte puțină umplutură în centrul fiecărei turtițe, după care uniți-i marginile în jurul degetului arătător, pe care trebuie să-l așezați în mijlocul ei, în poziție verticală. În mijlocul pateului va rămâne un mic orificiu.

7.Acoperiți pateurile cu folie alimentară și lăsați-le să crească timp de 20 minute.

8.Turnați mult ulei rafinat de floarea-soarelui într-o tigaie adâncă.  Dacă tigaia are diametrul de 24-26 cm, veți avea nevoie de 250-300 ml de ulei. Încălziți-l, dar fără să-l clocotiți. El trebuie să fie într-atât de încins, încât aluatul să nu se ardă, ci să se prăjească treptat.

9.Puneți pateurile în tigaia cu ulei încălzit, cu orificiul în jos și prăjiți-le timp de 2 minute. Reglați focul. Noi am pus câte 3-4 pateuri în tigaie. După ce se vor prăji pe o parte, întoarceți-le și turnați câte o linguriță de ulei încins în orificiul fiecărui pateu. Prăjiți-le încă 2 minute, până se vor rumeni.

Vă recomandăm această rețetă! Dacă o veți pregăti corect, veți rămâne mulțumiți! Succes!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

loading...