Piept de pui copt în straturi, un preparat suculent, care se gătește practic de sine stătător: trebuie doar să tăiați ingredientele... - Retete Usoare

Piept de pui copt în straturi, un preparat suculent, care se gătește practic de sine stătător: trebuie doar să tăiați ingredientele…

Nu mai știți ce să pregătiți din carnea de pui? Haideți să coacem pieptul de pui, dar nu întreg, ci în straturi!

Echipa noastră vă prezintă un preparat original din carne de pui, care se numește „Surprinde-ți vecina”. El se gătește practic din ingredientele aflate în mod uzual în frigider, însă arată pur și simplu fantastic, ca o delicatesă dintr-un restaurant de lux!

PIEPT DE PUI COPT ÎN STRATURI

Ingrediente:

-500 g de piept de pui;

-2 morcovi medii;

-o ceapă;

-2-3 cartofi;

-un ou;

-ulei — pentru prăjit și uns;

-sare, piper negru măcinat — după gust;

-semințe de susan — pentru presărat;

-verdeață — după gust.

Mod de preparare:

1.Folosind un cuțit ascuțit, tăiați pieptul de pui în felii longitudinale: cu cât vor fi mai subțiri, cu atât mai bine. Sărați-le și piperați-le după gust.

2.Spălați și curățați ceapa, morcovii și cartofii. Tăiați ceapa în cubulețe, iar morcovii și cartofii — în cerculețe subțiri.

3.Prăjiți ceapa și morcovii într-o cantitate mică de ulei.

4.Rumeniți cartofii pe o tigaie uscată.

5.Mărunțiți verdeața.

6.Bateți oul.

7.Ungeți tigaia sau tava de copt cu ulei. Așezați un strat de piept de pui pe ea și ungeți-l cu ou bătut.

8.Apoi așezați un strat de legume prăjite și verdeață mărunțită. Lăsați marginile stratului de carne fără umplutură, ca să nu se lipească în timpul coacerii și să-și mențină suculența.

9.Respectând ordinea descrisă mai sus, așezați celelalte straturi de ingrediente, fără să uitați să ungeți carnea cu ou bătut.

10.Ultimul strat trebuie să fie reprezentat de carne. Ungeți-i suprafața cu ou și presărați-o cu semințe de susan.

11.Coaceți mâncărica pe parcursul a 30-40 minute la 180°C, după care măriți temperatura până la 220°C și coaceți-o încă 10 minute.

Dacă doriți, puteți să coaceți carnea în forme mai mici. Deși, după părerea noastră, cea preparată după metoda descrisă mai sus este mai suculentă și servirea ei este mai impresionantă.

Suntem siguri că, văzând acest deliciu, nu va fi surprinsă doar vecina, ci și toți prietenii dumneavoastră! Distribuiți-le această rețetă!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

loading...