Portocale caramelizate și învelite în ciocolată. Rețeta pas cu pas, însoțită de imagini detaliate! - Retete Usoare

Portocale caramelizate și învelite în ciocolată. Rețeta pas cu pas, însoțită de imagini detaliate!

INGREDIENTE:

-4-5 portocale;

-600 ml de apă;

-300 g de zahăr;

-250 g de ciocolată.

MOD DE PREPARARE:

1.Spălați portocalele sub jetul de apă rece și tăiați-le în cerculețe cu grosimea de aproximativ 5 mm. Dacă le veți tăia mai subțiri, pulpa lor se va desface. Iar dacă feliuțele vor fi mai groase, coaja lor va rămâne amară.

2.Scufundați cerculețele de portocale în apă clocotindă. Opăriți-le timp de 3-4 minute.

3.Transferați-le într-o strecurătoare. Așteptați până se va scurge toată apa de pe ele, după care stoarceți-le puțin cu ajutorul unei spatule late. Amăreala din coajă este eliminată anume prin opărire.

4.Turnați 600 ml de apă într-o cratiță și adăugați zahărul. Puneți vasul pe foc și încălziți amestecul până la dizolvarea completă a zahărului.

5.Transferați feliuțele de portocale în cratița cu siropul. Fierbeți-le pe parcursul a 60 minute, pe foc minim.

6.Scoateți-le din sirop și așezați-le pe un grătar. Uscați-le timp de 20-25 minute în cuptorul preîncălzit până la 130°C.

7.Acestea sunt portocalele caramelizate, de culoare aurie, pe care le-am obținut. Ele pot fi folosite pentru decorarea torturilor și altor deserturi sau pur și simplu servite cu ceai.

8.Topiți ciocolata pe bain-marie.

9.Înmuiați cu grijă portocalele în ciocolată și așezați-le pe hârtie de copt. Lăsați-le să se întărească la temperatura camerei (nu trebuie să le dați la frigider).

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

loading...