PRĂJITURĂ AROMATĂ CU CIOCOLATĂ ȘI PORTOCALE. CEI DRAGI VOR APRECIA ACEST DELICIU! - Retete Usoare

PRĂJITURĂ AROMATĂ CU CIOCOLATĂ ȘI PORTOCALE. CEI DRAGI VOR APRECIA ACEST DELICIU!

Combinația dintre ciocolată și portocale este la fel de reușită precum celebrul tandem al merelor și scorțișoarei. Ea este deseori utilizată de cofetari, care o includ cu bucurie în diverse deserturi. Folosind acest „duet” reușit, am pregătit o delicioasă și gingașă prăjitură cu ciocolată, sirop de portocale și bucățele din coaja acestui fruct.

Citricele oferă acestei copturi un gust și o aromă de neînlocuit. Ele se combină excelent cu notele gustative ale pudrei de cacao, lăsând o amăreală ușoară, abia perceptibilă. Prăjitura are o culoare intensă și o textură plăcută — umedă și fărâmicioasă. Această rețetă simplă, dar interesantă, cu siguranță merită atenția tuturor — atât a cofetarilor începători, cât și a celor experimentați.

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

-un ou;

-20 g de pudră de cacao;

-130 g de zahăr;

-300 g de făină;

-10 g de praf de copt;

-10 g de zahăr vanilat;

-200 ml de lapte;

-100 ml de ulei rafinat de floarea-soarelui (inodor);

-o lingură de coajă de portocală.

Pentru sirop:

-80 ml de apă;

-40 g de zahăr;

-180 ml de suc de portocale.

Pentru glazură:

-50 g de unt;

-25 g de pudră de cacao;

-100 ml de lapte;

-4 linguri de zahăr.

MOD DE PREPARARE:

1.Pregătiți aluatul: combinați oul cu zahărul tos și cel vanilat. Bateți-le ușor cu telul.

2.Apoi adăugați laptele și uleiul. Amestecați.

3.Dați coaja de portocală prin răzătoarea mică — doar stratul superficial, de culoare portocalie (stratul alb este amar). Adăugați-o în compoziție.

4.Amestecați făina, praful de copt și pudra de cacao într-un vas separat. Cerneți-le printr-o sită măruntă — această procedură vă va permite să obțineți un aluat cu nuanța și textura omogenă (fără cocoloașe uscate). Apoi încorporați-le treptat în compoziția lichidă.

5.Ungeți tava dreptunghiulară (dimensiunile aproximative — 23 x 30 cm) cu unt. Turnați aluatul dens în ea, răspândindu-l uniform. Coaceți-l pe parcursul a aproximativ 20 minute (până când scobitoarea va ieși curată din aluat) în cuptorul preîncălzit până la 180°C.

6.Între timp pregătiți siropul: stoarceți sucul de portocală (aveți nevoie de 180 ml).

7.Dizolvați zahărul în apă, după care aduceți-le până la punctul de fierbere și fierbeți-le pe parcursul a aproximativ 5-7 minute, pe foc mic (siropul trebuie să-și reducă volumul de aproximativ două ori).

8.Adăugați sucul de portocale și continuați să fierbeți siropul încă un minut. Apoi luați-l de pe foc și lăsați-l să se răcească.

9.Realizați înțepături frecvente în prăjitura coaptă, folosind o scobitoare (acestea sunt necesare, pentru ca interiorul prăjiturii să fie pătruns uniform cu siropul de portocale). Fără să așteptați răcirea prăjiturii, însiropați-o în câteva etape (adică inițial trebuie să utilizați doar o parte din sirop, să așteptați îmbibarea lui, după care să adăugați încă o parte…).

10.Pregătiți glazura: turnați laptele peste untul moale, zahărul și pudra de cacao (cernută în prealabil).

12.Lăsați glazura să se răcească. Când va fi călduță, turnați-o pe suprafața prăjiturii însiropate, răspândindu-o uniform.

13.Dați prăjitura la frigider peste noapte, după care porționați-o în bucăți cuboide și serviți-o.

Prăjitura moale de ciocolată, cu sirop de portocale și glazură simplă este gata!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

Leave a Reply

fifteen − seven =