Puneți chiar și o brânză ieftină în această marinadă — niciun gurmand nu o va putea refuza! - Retete Usoare

Puneți chiar și o brânză ieftină în această marinadă — niciun gurmand nu o va putea refuza!

INGREDIENTE:

-500 g de brânză tare;

-1.5 lămâi;

-4 căței de usturoi;

-½ linguriță de boabe de piper negru;

-o lingură de ierburi de Provence;

-o linguriță de ardei iute (mărunțit);

-măsline — după gust;

-o linguriță de paprica;

-o lingură de miere;

-400 ml de ulei de floarea-soarelui;

-busuioc — după gust.

MOD DE PREPARARE:

Vă propunem să pregătiți 2 borcane cu brânză marinată după două rețete. Dacă doriți, puteți să preparați doar una dintre ele, punând toată brânza într-un borcan mai mare. Alegerea vă aparține!

1.Tăiați brânza tare în cuburi.

2.Treceți lămâia prin mașina de tocat carne (sau pur și simplu mărunțiți-o cu cuțitul) și pregătiți toate condimentele.

3.Puneți câte 250 g de brânză în fiecare borcan.

4.Pregătiți prima marinadă: combinați o lămâie mărunțită, un praf de ardei iute, ierburile de Provence, usturoiul pisat (2 căței) și 200 ml de ulei într-un bol. Turnați marinada obținută peste brânza din borcan. Dați-o la frigider și lăsați-o să se marineze pe parcursul a minim 24 ore. Cu cât se va marina mai mult, cu atât va fi mai gustoasă!

5.Pregătiți a doua variantă de marinadă: prăjiți usturoiul mărunțit (2 căței) în 200 ml de ulei. Adăugați mierea, o lingură de ardei iute mărunțit, jumătate de lămâie mărunțită, măslinele tăiate în cerculețe, paprica și busuiocul în uleiul răcit. Turnați marinada peste brânza din al doilea borcan și lăsați-o să se marineze respectând aceleași condiții (prezentate la sfârșitul variantei precedente).

6.Dacă doriți, puteți să experimentați cu diverse condimente. Brânza marinată poate fi adăugată în salate și servită în calitate de aperitiv. Păstrați-o la frigider.

Puteți să folosiți orice ingrediente și orice tipuri de brânză. De exemplu, dacă doriți să marinați brânza Adygei sau brânza de capră, cel mai bine ar fi să adăugați măsline și roșii uscate (mărunțite), așezând brânza și celelalte ingrediente în straturi. Brânzeturile tari, semi-tari și cele păstrate în saramură trebuie acoperite cu ulei cald, deoarece condimentele își eliberează aromele în el și astfel obțineți o emulsie.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

loading...