Rețeta naturistă de la bunici - remedii care se află la îndemâna noastră! - Retete Usoare

Rețeta naturistă de la bunici – remedii care se află la îndemâna noastră!

Astăzi în magazinele de flori se vând diverite produse pentru îngrijirea plantelor de interior. Fiecare florar poate cumpăra un sol echilibrat, un îngrășământ sau un medicament pentru tratarea plantelor, conform caracteristicilor fiecărui tip de floare. Dar nu a fost întotdeauna așa. Mamele și bunicile noastre nu aveau la dispoziție această gamă largă de produse, dar totuși decorau casele și grădinile cu flori de toată frumusețea. Cum le reușea?

Aveau mici secrete, care se transmiteau de la mamă la fiică și de la o prietenă la alta. Experiența oamenilor este un lucru minunat și măreț. Deseori, anumite remedii care îmbunătățesc starea plantelor se află la îndemâna noastră sau, fără să știm cât de utile pot fi, le aruncăm la gunoi. Iată un truc care va ajuta plantele să fie frumoase și sănătoase, iar dumneavoastră vă va economisi din cheltuielile pentru produse de îngrijire a florilor.

Usturoiul vă va ajuta să scăpați de dăunători

Usturoiul este dușmanul multor dăunători ai plantelor, în deosebi, ai afidelor, ai acarienilor și ai fluturilor. În lupta împotriva inamicului, sunt folosite toate părțile usturoiului: miezul, coaja, firele verzi. Și nu este de mirare, pentru că usturoiul conține multe substanțe cu proprietăți antibacteriene, antifungice și antivirale.

Cel mai interesant, este  folositoare atât prelucrarea plantelor cu tinctură de usturoi, cât și pur și simplu prezența legumei în sol. Deci, dacă sădiți în ghiveciul cu flori câțiva căței de usturoi, puteți proteja plantele de boli și dăunători.

Această metodă este un efecctivă din cauza că usturoiul conține mult sulf. Când usturoiul sădit începe să crească, el elimină în sol sulf și alte substanțe nutritive. Planta absoarbe prin rădăcini aceste substanțe și respinge astfel paraziții.

Totuși, sădirea usturoiului este doar o metodă de profilaxie, pe când tinctura de usturoi vă ajută să scăpați de acești dăunători. Luați un pahar de usturoi mărunțit cu tot cu coajă și 500 ml de apă, lăsați amestecul la infuzat timp de 5 zile. Apoi îl strecurați și păstrați tinctura la loc răcoros. Pentru a prelucra plantele, dizolvați 25 gr de tinctură într-un litru de apă. Udați solul și planta cu acest amestec.

După cum vedeți, trucul este simplu și accesibil. Și totuși, pe lângă metodele naturiste, nu uitați să îngrijiți plantele de interior corespunzător.

loading...