Rețetă rapidă și simplă de turtă dulce! - Retete Usoare

Rețetă rapidă și simplă de turtă dulce!

Dacă aveți în frigider puțin chefir, nici într-un caz nu-l aruncați! În schimb, puteți prepara cea mai delicioasă turtă dulce. Vă propun o rețetă din anii ’90, pe care o pregătea deseori mama. Aroma de miere este nemaipomenită!

INGREDIENTE:
Pentru aluat:

-350 ml de chefir (sau lapte bătut);

-un pahar de zahăr (200 g);

-un albuș de ou și 2 gălbenușuri;

-o lingură de miere;

-3 linguri de ulei;

-o linguriță rasă de bicarbonat de sodiu;

-aproximativ 4 pahare de făină (600g).

Pentru glazură:

-un albuș:

-3 linguri de zahăr.

MOD DE PREPARARE:
1.Bateți gălbenușurile, albușul, mierea și zahărul.

2.Turnați-le în amestecul din chefir și ulei. Mixați puțin compoziția obținută.

3.Adăugați treptat făina cernută împreună cu bicarbonatul de sodiu (nu veți avea nevoie de oțet — bicarbonatul de sodiu va fi stins de chefir) și frământați un aluat rigid.

4.Întindeți aluatul într-o foaie cu grosimea de 1 cm și decupați din ea cerculețe cu ajutorul unei forme rotunde sau a unui pahar.

5.Așezați cerculețele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, lăsând mici spații între ele și coaceți-le 25 minute la 180-190ºC.

6.Între timp pregătiți glazura: bateți albușul și zahărul până la dizolvarea completă a acestuia. Nu trebuie să le bateți până la apariția vârfurilor persistente, ci doar până când albușurile vor deveni albe, iar zahărul se va dizolva.

7.Scoateți turta dulce din cuptor și ungeți-o repede cu albușul bătut (puteți realiza acest proces cu ajutorul unei perii de silicon). Puteți aplica chiar și 2 straturi, după care dați-o la cuptor pentru încă 10 minute.

8.Scoateți turta dulce din cuptor și transferați-o pe un platou.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!