Rulouri aromate cu nuci. Mănânci și nu te mai saturi! - Retete Usoare

Rulouri aromate cu nuci. Mănânci și nu te mai saturi!

Toamna este perioada potrivită pentru meditație, auto-dezvoltare sau pur și simplu pentru odihnă spirituală.  Când afară bate vântul și ploaia rece ciocănește în geam, toți suntem tentați să ne înfășurăm în plapuma călduroasă și să ne lăsăm cuprinși de amintirile despre vară, să privim fotografiile, filmele drăguțe sau pur și simplu să citim o carte…

Ca să suplimentați frumusețea serilor tomnatice și să alungați melancolia, serviți o ceașcă aromată de ceai sau cafea cu nemaipomenit de aromatele rulouri cu nuci. Și toamna are gust!

INGREDIENTE:
Pentru aluat:

-2 pahare de făină;

-4 linguri de smântână groasă;

-un ou (+ un ou pentru uns);

-40 g de unt;

-½ pahar de zahăr;

-½ linguriță de bicarbonat de sodiu;

-un praf de sare;

-un plic de vanilină.

Pentru umplutură:

-un pahar de nuci;

-2-3 linguri de zahăr;

-2 linguri de unt.

Vezi: Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE:
1.Pregătiți umplutura: mărunțiți nucile cu sucitorul. Combinați-le cu zahărul, untul și frecați compoziția cu mâinile până la omogenizare.

2.Pregătiți aluatul: combinați oul, zahărul, smântâna, vanilina și praful de sare. Amestecați până la dizolvarea completă a zahărului.

3.Adăugați untul moale și amestecați până la omogenizare.

4.Apoi adăugați făina cernută împreună cu bicarbonatul de sodiu. Frământați foarte repede aluatul (pe parcursul a 20-30 secunde), presărând făină în funcție de necesitate.

5.Divizați aluatul în 2 bucăți. Întindeți fiecare bucată de aluat și așezați uniform jumătate din umplutură pe ea. Rulați-o sub formă de ruladă (mai puțin compactă), presați-o ușor și tăiați-o în bucățele cu lățimea de cel puțin 5 cm.

6.Așezați rulourile pe o tavă de copt, lăsând mici spații între ele. Ungeți-le cu ou bătut și realizați câte o înțepătură cu scobitoarea în mijlocul fiecăruia.

7.Coaceți-le în cuptorul preîncălzit până la 190°C, timp de 20 minute. Verificați dacă sunt gata prin testul cu scobitoarea.

8.Lăsați-le să se răcească puțin și presărați-le cu zahăr pudră.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

loading...

Leave a Reply

ten − six =