Salata „Degețica” — o variantă minunată pentru o cină târzie! - Retete Usoare

Salata „Degețica” — o variantă minunată pentru o cină târzie!

Echipa noastră vă prezintă rețeta neobișnuitei și multistratificatei salate „Degețica”. Ingredientele ei se combină ideal și se suplimentează în mod minunat. Pe lângă aceasta, gustarea respectivă este aspectuoasă și are un gust intens. De aceea, o puteți servi chiar și pe mesele festive.

Salata „Degețica” constă din ingrediente simple. Dacă le veți pregăti în prealabil, prepararea ei nu va dura mai mult de 20-25 minute.

INGREDIENTE:

-120 g de morcov;

-140 g de sfeclă roșie;

-140 g de cașcaval tare;

-un cățel de usturoi;

-50 g de stafide;

-50 g de nuci;

-3 frunze de salată verde;

-sare, piper negru măcinat — după gust;

-140 g de maioneză.

MOD DE PREPARARE:

1.Curățați morcovul și dați-l prin răzătoarea mică. Combinați-l cu stafidele spălate, sarea, piperul negru măcinat și o lingură de maioneză. Amestecați foarte bine.

2.Fierbeți sfecla roșie și lăsați-o să se răcească. Curățați-o și dați-o prin răzătoarea mică. Combinați-o cu nucile mărunțite, sarea, piperul negru măcinat și puțină maioneză. Amestecați foarte bine.

3.Dați cașcavalul prin răzătoarea mică. Combinați-l cu usturoiul trecut prin presa de usturoi și puțină maioneză. Amestecați foarte bine.

4.Tăiați frunzele de salată în fâșii subțiri.

5.Asamblați salata în straturi: morcovul cu stafidele — sfecla roșie cu nucile — cașcavalul cu usturoiul — frunzele tăiate de salată.

Salata „Degețica” este gata! Maioneza poate fi înlocuită cu smântână condimentată sau iaurt natural (astfel salata va deveni mai folositoare și mai nutritivă). Nu uitați să distribuiți această rețetă prietenilor voștri!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!