Salată proaspătă crescută pe pervaz în doar 12 zile! Trebuie inclusă în meniul zilnic al fumătorilor și al persoanelor care suferă de boli oncologice! - Retete Usoare

Salată proaspătă crescută pe pervaz în doar 12 zile! Trebuie inclusă în meniul zilnic al fumătorilor și al persoanelor care suferă de boli oncologice!

Există o plantă care nu numai că poate trata diverse boli, poate îmbunătăți starea de sănătate  și aspectul, dar asigură și longevitatea. Acest produs conține o cantitate record de vitamine și are o valoare nutrițională imensă. S-a demonstrat că poate distruge chiar și celule canceroase!

Vorbim despre planta minune – creson sau hrenița. Și dacă încă nu o cunoașteți, acum este momentul potrivit să aflați mai multe detalii și să începeți să o consumați zilnic.

Cresonul este o plantă cu frunze mici și verzi. Se aseamănă la aspect cu pătrunjelul sau coriandrul, doar că frunzele sunt puțin mai mari și mai ovale. Multe persoane îl preferă pentru gustul picant, puțin amar și iute. Cuiva i se asociază cu hreanul, cuiva – cu muștarul.

Strămoșii noștri foloseau această plantă în scopuri medicinale pentru tratarea tenului problematic, curățarea sângelui, eliminarea paraziților intestinali, în disfuncții gastrice și ca sursă de calciu. Datorită conținutului ridicat de iod, planta este indispensabilă pentru persoanele cu probleme tiroidiene.

Oamenii de știință de la Ulster University au descoperit că consumul de creson duce la reducerea nivelului de agenți cancerigeni din tutun la fumători. Rezultatele studiului, publicate în Revista Americană de Nutriție Clinică, arată: ”Cresonul luptă cu cauzele apariției cancerului, micșorând semnificativ deteriorarea ADN-ului celulelor roșii din sânge. Dacă îl veți consuma regulat, va crește pofta de mâncare și se va restabili digestia. Planta elimină toxinele și reglează tensiunea arterială”.

Cresonul conține mai multă vitamina C decât portocala, mai mult calciu decât laptele și mai mult acid folic decât bananele! Doar 3 linguri pe zi vă asigură 42% din doza zilnică de vitamina A și 50 mg de vitamina C. Salata conține, de asemenea, mult mangan, potasiu, vitamina E, tiamină, riboflavină, vitamina B6, magneziu și fosfor. Iar vitamina K în plantă este 212% din doza zilnică recomandată.

Dar unde găsim această verdeață-minune? Cresonul nu se găsește în toate magazinele, unii nici nu au auzit de el. Și doar se poate crește foarte simplu chiar acasă! Datorită acestei metode veți afla cum să creșteți salata pe pervaz și să vă încărcați zilnic organismul cu nutrienți. Este într-atât de ușor, încât deja mâine veți fugi să cumpărați semințe pentru germinare!

Cum să creșteți creson

AVEȚI NEVOIE DE:

-un recipient gol;

-apă;

-semințe de creson.

PAȘI DE URMAT:

1.Stropiți recipientul de 1-2 ori cu pulverizatorul, pentru ca semințele să se repartizeze uniform la bază.

2.Presărați semințe pe baza udă.

3.Mai stropiți o dată recipientul, pentru ca picăturile să acopere și pereții. Închideți ermetic și deja peste 1 zi, veți observa primele frunzulițe. Acum puteți scoate capacul și mai stropiți o dată.

4.Umeziți germenii o dată la 2 zile și după 5-10 zile aveți deja un buchet întreg de verdeață!

După cum vedeți, planta nici măcar nu are nevoie de sol! Este uimitor de simplu și rapid, nu-i așa? Puteți crește creson anul împrejur pentru că nu este o plantă capricioasă. Dacă primăvara vă puneți întrebarea ce verdeață să creșteți ca să obțineți maxim folos cu minim efort, atunci anume această plantă vi se potrivește.

Acum, după ce ați aflat toate beneficiile cresonului, merită să-l includeți în meniul dumneavoastră zilnic. Îl puteți consuma cu tot cu rădăcini.

Procesul de creștere a salatei este unul interesant, pentru că este atât de frumoasă și utilă organismului. Copiilor le place cel mai mult să îngrijească grădina de pe pervaz și să urmărească cum cresc micile legume verzi.

Așteptăm să ne împărtășiți experiența după ce veți încerca această metodă. Iar dacă cresonul deja face parte din regimul dumneavoastră alimentar, nu uitați să ne scrieți și câteva rețete. Poate aveți propriile secrete referitoare la grădina din apartament?

Neapărat povestiți-le prietenilor despre verdeața minune!