Solutii eficiente pentru curatarea cuptorului de la aragaz . Nu veți petrece toată ziua în bucătărie dacă le veți aplica! - Retete Usoare

Solutii eficiente pentru curatarea cuptorului de la aragaz . Nu veți petrece toată ziua în bucătărie dacă le veți aplica!

La drept vorbind, este o misiune dificilă. Multe gospodine doar îl șterg fără a înlătura depunerile de grăsime. Dar această “curățare” e ca și cum nu ar face nimic. Și dacă să fim sinceri, faptul că ascundeți hainele din dulap aranjate dezordonat după ușile închise, încă nu vă face gospodină. Același lucru este și cu cuptorul. Ușa lui închisă nu vorbește despre curățenie și igienă.

 

Vă puteți justifica prin faptul că curățarea cuptorului este un proces dificil. Și aici suntem de acord cu dumneavoatsră, într-adevăr nu e un lucru ușor. Dar realizabil. Noi am hotărât să vă ușurăm munca și vă oferim 4 modalități reale cum să curățați cuptorul fără substanțe chimice. Vă puteți alege o modalitate sau să le probați pe rând atunci când doriți să faceți ordine.

Bicarbonat de sodiu, oțet, apă

Aveți nevoie de:

-½ cană bicarbonat de sodiu;

-100 ml de oțet;

-100 ml de apă.

Rezultatul peste 12 ore

1.Deschideți cuptorul și scoateți tot ce păstrați în el.

2. Preparați soluția amestecând bicarbonatul cu 3-4 linguri de apă. Amestecul trebuie să aibă consistența unei paste.

3. Aplicați amestecul efectiv pe părțile interioare ale cuptorului. Nu vă fie frică să aplicați mai multă soluție în locurile unde depunerile de grăsime sunt mai mari. Lăsați așa peste noapte.

4. Dimineața, ștergeți pasta uscată cu o cârpă înmuiată în apă. Murdăria o îndepărtați cu ajutorul unei spatule de silicon.

5. Preparați o soluție de oțet cu apă, amestecându-le în proporție de 1:1. Pulverizați soluția pe locurile unde încă a mai rămas murdărie. După ce se formează o spumă, înlăturați-o și ștergeți cuptorul.

 

Amoniac și apă

Aveți nevoie de:

-200 ml de ammoniac;

-1 l de apă.

Rezultatul peste 40 de minute

1.Deschideți cuptorul și scoateți tot ce păstrați în el, înafară de grătar. Porniți cuptorul și setați temperatura de 180°C.

2. Luați un vas mare și umpleți-l cu apă. Apoi, luați un vas mic și turnați în el amoniacul.

3. Deschideți ferestrele. Opriți cuptorul. Puneți vasul cu apă pe fundul cuptorului, iar cel cu amoniac – pe grătar. Închideți ușa și lăsați cuptorul pentru 40 de minute, să se răcească. Apoi, îl deschideți și ștergeți depunerile de grăsime cu un burete umed.

Praf de copt și apă

Aveți nevoie de:

-¼ pahar praf de copt;

-apă.

Rezultatul peste 30 de minute

1.Amestecați apa cu praful de copt, până obțineți consistența smântânei.

2. Aplicați amestecul pe pereții și ușa murdară. Lăsați pentru 30 de minute.

3. Ștergeți cu un burete umed.

Săpun și apă

  Aveți nevoie de:

-¼ săpun de rufe;

-apă fierbinte .

Rezultatul peste 30 de minute

1.Treceți săpunul prin răzătoare. Presărați jumătate din cantitatea de săpun ras pe o tavă. Turnați apă fierbinte și puneți tava în cuptor.

2. Turnați apă și peste cea de-a doua parte de săpun și aplicați amestecul pe pereții cuptorului.

3. Porniți cuptorul, setați temperatura de 130°C și așteptați 30 de minute. Opriți cuptorul, deschideți ușa și așteptați, până cuptorul se va răci complet. Ștergeți cu un burete umed.

Fiecare din aceste metode demonstrează că orice cuptor poate fi curățat cu ușurință. Câteva ingrediente accesibile, o pereche de mănuși și o cârpă umedă pot face imposibilul. Nu mai e nevoie să cumpărați produse chimice scumpe. Doar urmați aceste sfaturi și nu uitați să le împărtășiți și prietenilor!

loading...

Leave a Reply

seventeen + seventeen =