Ștergeți rosturile faianței în bucătărie cu o simplă lumânare! Aflați motivul imediat! - Retete Usoare

Ștergeți rosturile faianței în bucătărie cu o simplă lumânare! Aflați motivul imediat!

Gresia și faianța sunt în orice bucătărie, pentru că acest material practic nu se supune timpului. Oferă încăperii un aspect îngrijit și se curăță ușor de orice murdărie.

Totuși, multe gospodine știu, nu din auzite, că curățarea faianței de picăturile uscate de grăsime este un proces care ia din timp, forță și dispoziție. Nemaivorbind de rosturile gresiei sau ale faianței.

Noi, vă prezentăm, cu mare drag, câteva trucuri prețioase, care vă vor ajuta să curățați ușor gresia, faianța și rosturile, le va oferi strălucire și un aspect îngrijit.

Cum curățați faianța de pete

Metoda 1
Dizolvați 4 linguri de borax(îl puteți cumpăra în farmacie sau în magazinele cu articole pentru grădinărit), 100 ml de oțet și 100 ml de amoniac în 4l de apă. Ștergeți faianța cu o cârpă înmuiată în această soluție, după care o treceți cu o cârpă uscată. Soluția îndepărtează ușor orice pată și nu lasă urme.

Metoda 2
Dizolvați 3 linguri bicarbonat de sodiu în 500 ml de apă. Puneți amestecul pe un burete, apoi ștergeți suprafața. Pentru curățarea rosturilor, folosiți o periuță de dinți înmuiată în amestecul de bicarbonat.

Metoda 3
Luați o bucată de lămâie și ștergeți cu ea suprafața murdară. După 15 minute, zeama de lămâie va înmuia grăsimea și o veți putea îndepărta ușor cu un burete.

Metoda 4
Petele mai vechi de grăsime le ștergeți cu pastă din bicarbonat și apă, apoi pulverizați oțet. Ștergeți suprafața cu o cârpă moale, după ce va avea loc reacția. Oțetul îndepărtează bine grăsimea și oferă strălucire.

Metoda 5
Dacă rosturile faianței se murdăresc des, folosiți acest truc simplu: le spălați cu una din metodele enumerate mai sus, le lăsați să se usuce, după care frecați-le cu o simplă lumânare din parafină. La fel puteți curăța și gresia din baie, unde rosturile se acoperă cu mucegai.

Metoda 6
Alegeți, din comerț, o soluție pentru curățarea aragazului. Vă recomandăm să spălați mai întâi suprafața cu soluție de săpun. În acest scop, în magazine mai găsiți și burete de melamină sau aparat de curățat cu abur.

Sperăm că aceste trucuri vă vor scuti de ore în șir de muncă extenuantă. Ele pot fi folosite și la curățarea cuptorului, de urme vechi de grăsimi și arsuri.

Salvați aceste sfaturi și transmiteți informația utilă prietenilor!

loading...