Șuberec cu umplutură de carne tocată — un deliciu incredibil de gustos și suculent! - Retete Usoare

Șuberec cu umplutură de carne tocată — un deliciu incredibil de gustos și suculent!

Șuberecele trebuie servite doar fierbinți! Aluatul lor este subțire și crocant, iar umplutura — bogată și suculentă. Incredibil de gustoase!

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

-450 g de făină;

-5 g de sare;

-230-250 ml de lapte;

-75 ml de votcă.

Pentru umplutură:

-450 g de carne tocată (de vită, de porc sau combinate);

-100 g de ceapă;

-80 ml de chefir;

-sare, piper negru măcinat — după gust.

MOD DE PREPARARE:

1.Pregătiți aluatul: amestecați laptele cu sarea într-un bol adânc. Adăugați treptat făina, amestecând continuu. Frământați aluatul, adăugând votca spre sfârșitul acestui proces. Aluatul nu trebuie să fie prea dens. Este important ca el să fie moale, dar nelipicios.

2.Înveliți-l cu folie alimentară și dați-l la frigider pentru aproximativ 30 minute.

3.Pregătiți umplutura: tocați ceapa foarte mărunt sau treceți-o prin mașina de tocat carne. Apoi combinați-o cu carnea tocată, chefirul, sarea și piperul negru măcinat. Amestecați foarte bine.

4.Scoateți aluatul „odihnit” din frigider și, folosind sucitorul, întindeți-l într-un blat cu grosimea de 1-2 cm, după care pliați-l în 3 straturi. Repetați acest pas încă o dată.

5.Întindeți aluatul într-un blat foarte subțire și rulați-l sub formă de ruladă compactă.

6.Divizați rulada respectivă în 10-12 bucăți egale.

Atenție! În timpul întinderii aluatului nu trebuie să utilizați făină. Sucitorul și suprafața de lucru se ung cu ulei.

7.Modelați șuberecele: întindeți fiecare bucățică de aluat până la grosimea de 1-2 mm. Ca să-i oferiți formă rotundă și regulată, uniformizați-i marginile cu ajutorul unei farfurioare. Folosiți bucățelele rămase, ca să modelați alte turtițe.

8.Așezați umplutura pe fiecare turtiță, în apropiere de una dintre margini. Acoperiți-o cu partea liberă de aluat și presați cu grijă, ca să eliminați aerul din șuberec.

9.Lipiți marginile șuberecului cu ajutorul sucitorului, întinzându-le până la 1-2 mm. Folosind o furculiță, sigilați-le așa cum este prezentat în imaginea de mai jos. Presați-le foarte bine, ca să nu se dezlipească una de alta în timpul prăjirii.

10.Lăsați șuberecele să se odihnească pe parcursul a 15 minute, acoperindu-le cu un prosop curat de bucătărie (pe o suprafață presărată cu puțină făină). Apoi întoarceți-le pe cealaltă parte și, procedând similar, sigilați-le marginile încă o dată cu ajutorul furculiței.

11.Încingeți uleiul într-o tigaie adâncă, până la temperatura de 180°C. Este important să respectați acest aspect: dacă temperatura va fi mai înaltă, riscați să obțineți șuberece arse cu umplutură crudă.

12.Scufundați șuberecele în uleiul încins. Cum numai se vor ridica la suprafață, întoarceți-le pe cealaltă parte. Prăjiți-le până se vor rumeni.

13.Transferați-le pe prosoape de hârtie, ca să eliminați uleiul excesiv de pe suprafața lor.

14.Serviți șuberecele rumene și suculente cât sunt fierbinți.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!